У Добропільському районі розпочали свою роботу інноваційні центри розвитку для молоді та дітей «Святогорівка АРТ»

У Добропільському районі розпочали свою роботу інноваційні центри розвитку для молоді та дітей «Святогорівка АРТ» в смт. Святогорівка та «Нове покоління» в с. Криворяжжя. Молодь району дуже радо сприйняла відкриття центрів і практично з першого дня почала активно їх відвідувати. Керівництво центрів усвідомлюючи свою відповідальність за формування молодого покоління не дає йому нудьгувати і постійно проводить пізнавальні та цікаві заходи та тренінги:

1. Базові тренінги ActiveCitizen.

2. Суспільно з фахівцями центра зайнятості семінар (тренінг) для молоді щодо можливості започаткування власної справи, залучення грантових коштів, основ бізнес планування. Присутні отримали інформацію щодо можливості відкрити власний бізнес, переглянули покрокову презентацію по написанню бізнес планів. Молодь не випускає з рук мобільні гаджети, отже корисним стане для них презентований мобільний додаток «Центр розвитку підприємництва». Також до уваги відвідувачів була надана інформація щодо можливостей залучення грантових коштів. Наприкінці заходу молоді люди пройшли профдіагностичне тестування за сучасними методиками, які застосовуються для підбору осіб, які мають намір започаткувати  власну справу.

3. Показ фільму “Тіні незабутніх предків”.

4. Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною асамблеєю ООН у 2013 році. Для інформування молоді про цю глобальну проблему Молодіжним центром “Святогорівка АРТ” була проведена акція «Ми проти торгівлі людьми» . Акція була спрямована на підвищення рівня обізнаності молоді щодо причин та наслідків торгівлі людьми.

5. Засідання клубу “Подруга”, головна тема зустрічі “Справжня леді” під час якого присутні дізналися як доречно і правильно вести себе в суспільстві, основні правила етикету та манери поведінки. На зустріч було запрошено практичного психолога Паращук Лілію Михайлівну, яка провела психологічні тести з малюнками.

6. До Дня Конституції України працівники Святогорівської бібліотеки та будинку культури у молодіжному центрі «Святогорівка-АРТ» провели годину громадянства «Конституцію вивчаємо, поважаємо», на якій молодь ознайомили з історичними передумовами прийняття Основного Закону України.На заході була розгорнута виставка-діалог «До Конституції – з повагою, до влади – з надією». Виставка сформована за такими розділами: 1. Якою є історія українських Конституцій? 2. Коли і за яких умов було прийнято чинну Конституцію? 3. Хто з відомих українців були авторами Конституцій? 4. Чи є Конституція гарантом незалежності і соборності України? Матеріали на виставці дали присутнім повну відповідь на запитання розділів виставки-діалогу.

7. Профілактичний захід до міжнародного дня боротьби з тютюнопалінням.

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *