Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 24 вересня 2018 року

У Краматорську вулицю Тріумфальну відкрили святом

Два дні Краматорськ святкував День міста і День машинобудівника. Для жителів і гостей були підготовлені численні заходи, квести, конкурси, розіграші та виступи популярних зірок естради. Одним з довгоочікуваних подарунків стало урочисте відкриття вулиці Тріумфальної в Старому місті.

На честь Дня машинобудівника на щойно відремонтованій Тріумфальної була організована жива вулиця, на якій кожен бажаючий міг знайти собі заняття до душі. Тут можна було придбати різні сувеніри зроблені своїми руками, обзавестися символікою міста, взяти участь в розважальних і освітніх локаціях, відвідати численні майстер-класи, а також помилуватися роботами місцевих умільців.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Будемо жити! У Краматорську відкрили мурал Бикову

У дні святкування 150-річчя Краматорська, НКМЗ представив в м-ні Лазурний новий мурал, присвячений видатному краматорчанину – акторові і режисерові Леоніду Бикову.

На презентації зібралися жителі мікрорайону, заступник міського голови Юрій Люлька, депутати міськради, онука видатного артиста і творці унікального Мура.

20-метровий портрет актора і режисера Леоніда Бикова в місті, де він народився, вчився в школі і вперше вийшов на сцену, малював харківський художник Андрій Палаваль.

За матеріалами сайту «Донецкие новости»

У балці Кутовій стартував ювілейний мотокрос

Святкування 150-річчя Краматорська триває – святкові заходи розпочались у балці Кутовій, де був даний старт 50 мотокросу, який традиційно відбувається на День народження міста.

Більш ніж 60 спортсменів з усіх куточків України приїхали у Краматорськ, аби позмагатися за кубок. Привітали учасників заступник міського голови Юрій Люлька, начальник департаменту сім’ї, молоді та спорту Володимир Мицик та заступник первинної профспілкової організації НКМЗ Андрій Єна.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Краматорськ масштабно святкує ювілей

На головній площі міста повний аншлаг – поздоровити Краматорськ зі 150 річчям приїхали зірки української естради. А дали старт масштабному святкуванню міський голова Андрій Панков, голова ДонОДА Олександр Куць, командуючий ООС Сергій Наєв та високопосадовці.

Для гостей та мешканців міста у ці святкові дні організовано безліч розважальних заходів. Але головною родзинкою ювілею стала площа Миру, яка ударними темпами була оновлена.

Суботнє святкування розпочалося зі спортивного марафону, а згодом центр подій перемістився саме на площу, де активною молоддю та дітьми були організовані флеш-моби, а у небо Краматорська здійнялися сотні кульок із символом: Краматорську – 150.

Зі сцени вручили ключі від трьох квартир дітям-сиротам, батьки яких були позбавлені прав.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

У Краматорську вибрали майбутнє

До 150-річчя Краматорська Донбаська державна машинобудівна академія провела для школярів святковий квест «Обирай своє майбутнє вже сьогодні».

Умови квесту були досить чіткими – команда з 10 осіб (учнів 9-11 класів) повинні були мати смартфони з виходом в Інтернет та інстаграм, назва команди і девіз, форма або відмінні атрибути команди.

Учасників чекали хімік- і електро-шоу, 3Д-друк брелоків, великі розмальовки, арттерапія, роботи-футболісти, аквагрим, фотозони і локації.

За матеріалами сайту «Технополис»

Краматорчани у складі команди Донецької області стали бронзовими призерами чемпіонату України серед школярів

Вже другий рік у Харкові проводиться командний чемпіонат України серед школярів (до 15 років) в форматі “стінка на стінку”. У змаганнях брали участь команди 14-ти областей, які були розділені на дві групи.

Команда Донецької області, до складу якої увійшли відразу 4 борця з Краматорська (Искендеров Артем 48 кг, Фірсов Гліб 62 кг, Василевський Богдан 68 кг, Цибань Іван 75 кг) посіла перше місце в групі і вийшла в півфінал. У групі нашим спортсменам протистояли команди Київ-2, Сумська обл., Одеська обл., Харківська обл., Рівненська обл., Київська обл.

У півфіналі Донецька обл. у впертій боротьбі поступилася майбутнім чемпіонам – команді Київ-1. За бронзові нагороди наші спортсмени боролися з командою Рівненської області і здобули перемогу.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Краматорська школа мистецтв отримала нове обладнання для створення відеороликів і мультфільмів

До Дня міста учні школи мистецтв № 3 отримали довгоочікуваний подарунок. Дітям вручили нове обладнання, завдяки якому вони зможуть створювати відеоролики, короткометражні фільми та мультфільми.

За підтримки депутатського корпусу і за ініціативи міського голови було виділено кошти на закупівлю необхідної апаратури.

Андрій Панков привітав присутніх з ювілеєм міста і побажав творчих перемог і натхнення.

У свою чергу, маленькі художники показали гостям свої досягнення і провели невелику екскурсію.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Легкоатлети Маріуполя зібрали медальний «врожай» чемпіонатів України

     Маріупольські легкоатлети у складі збірної команди Донецької області дуже вдало виступили на чемпіонатах України. Вони гідно представили місто на змаганнях в Харкові та Черкасах.

Так, у Харкові на чемпіонаті України серед юнаків та дівчат 2003-2004 року Альбіна Куракулова на дистанції 100м з бар’єрами виборола бронзову медаль. Ігор Дроз виступив з особистим рекордом у фіналі з бігу на 110 м з бар’єрами.

У Черкасах проходив чемпіонат України з естафетного бігу серед усіх вікових категорій. У складі збірних команд Донецької області чемпіонами України стали Володимир Турлак, Микола Овсяников в естафеті 100+200+300+400м серед юнаків, Олександр Пирогов в змішаній естафеті 4Х400м серед юніорів та юніорок, Микола Овсяников в естафеті 4Х800м серед юнаків.

Срібні медалі вибороли Володимир Турлак та Олександр Пирогов в естафеті 4Х100м серед юніорів, Олександр Пирогов в естафеті 4Х100м серед чоловіків, Олена Зуєва в естафеті 4Х400м серед юніорок, Діана Головченко в естафеті 4Х800м серед дівчат, Микола Овсяников в естафеті 4Х800м серед молоді.

Для повного комплекту бронза Миколи Овсяникова в естафеті 4Х400м серед чоловіків. Усьго дванадцять медалей – такий «врожай» легкоатлетів Маріуполя.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріупольці продовжують підтверджувати статус спортивного міста

У Маріуполі пройшов міський турнір з настільного тенісу, організатором якого виступив колектив дитячо-юнацького клубу імені В. Попенченко.

Турнір був приурочений пам’яті Марії Григорівни Частки – педагогу, яка понад двадцять років керувала секцією настільного тенісу. У змаганнях взяли участь понад 100 чоловік і близько 10 команд з усього міста. Також були і учасники з інших міст.

За матеріалами сайту mrpl.city

Оркестр поліції Донеччини привітав першокурсників Азовського морського інституту зі складанням присяги

В Маріуполі понад 100 курсантів Азовського морського інституту Одеської національної морської академії принесли клятву на вірність країні. Майбутніх моряків у важливий момент їх життя підтримали поліцейські.

Участь в урочистостях взяв оркестр Головного управління в Донецькій області під керуванням диригента Василя Шерпи.

Захід відкрився гімном України, а посвята відбувалася у супроводі поліцейських музикантів.

Для першокурсників та їх рідних, що проводжали майбутніх офіцерів українського флоту на навчання, оркестр виконав композиції «Море» і «Ми – українці».

За матеріалами сайту Національної поліції в Донецькій області

Обласні змагання з бадмінтону для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків

На базі Донбаської державної машинобудівної академії в місті Бахмуті відбулися обласні змагання з бадмінтону для дітей сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків.

Мета змагань – популяризація і подальший розвиток бадмінтону в Україні, підвищення майстерності спортсменів,

визначення найсильніших команд і спортсменів.

Загальне керівництво чемпіонатом області з бадмінтону здійснюють Департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької обласної державної адміністрації та Департамент освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації.

У змаганнях взяли участь 18 команд із таких міст, як: Краматорськ, Слов’янськ, Костянтинівка, Бахмут, Торецьк, Дружківка, Миколаївка. Загальна кількість учасників 54 особи.

У підсумку змагань у молодшій групі: посіли І місце – команда міста Слов’янськ; II місце – Бахмут; ІII місце – Краматорськ. Призери змагань були нагороджені кубками та грамотами від обласної дитячо-юнацької спортивної школи для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, інші команди отримали грамоти за участь у змаганнях.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

13 днів у вересні або із Іспанії з медаллю та натхненням

Українська команда (у складі 34 спортсменів) з легкої атлетики «Мастерс» побувала в іспанській Малазі, де  пройшов чемпіонат Світу з легкої атлетики серед спортсменів ветеранів.

Донецьку область у складі збірної України на змаганнях  представляли  бахмутчанка Наталія Радіонова – багаторазова чемпіонка України з метання молоту та ваги та Люся Алексєєва з Маріуполя.

Зараз Наталія  стала  чемпіонкою Світу. З  16 учасників здобула золото з метанні ваги (9,080кг).

Загалом, на чемпіонаті світу з легкої атлетики у категорії «Мастерс», збірна України виграла 21 медаль. З них сім золотих, п’ять срібних і дев’ять бронзових та посідає на 23  місці з 101 країни, які зареєструвалися  на чемпіонаті  Світу.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

У Бахмуті відзначили День партизанської слави

У Бахмутському сквері партизанської слави пройшов «Урок під відкритим небом» з нагоди Дня пам’яті партизанів і підпільників Другої Світової війни.

Директор Бахмутського краєзнавчого музею Олена Смирнова ще раз нагадала присутнім школярам і жителям громади про славні імена людей, які створювали і розвивали партизанський рух в місті під час Другої Світової війни і чинили опір фашистським окупантам.

Після історичного екскурсу присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку. 24.09.2018

За матеріалами сайту 06274

Волейболісти з Покровська завоювали золото та бронзу на турнірі Донецької області

У місті Краматорську у парку Бернадського відбувся відкритий турнір Донецької області з волейболу пляжного серед юнаків та дівчат 2002 року народження та молодше. Свято було призначене  Дню фізичної культури та спорту.

У змаганнях, які проводились з метою популяризації пляжного волейболу в області, подальшого заохочення дітей, юнацтва, молоді та дорослих до регулярних занять спортом, прийняли участь і команди з Покровська, Родинського, Бахмута, Слов’янська, Сіверська, Соледару, Краматорська.

За результатами турніру команда дівчат з Покровська посіла почесне перше місце, а юнаки вибороли бронзові медалі.

За матеріалами ddk.dn.ua

Гідна робота для кожного: у Добропіллі провели ярмарок вакансій

У приміщенні Добропільського міського центру зайнятості відбувся ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості «Гідна робота для кожного». Безпосереднє спілкування претендентів з різними роботодавцями у зручних умовах, під одним дахом сприяє підвищенню рівня зайнятості, ознайомленню з потребами ринку праці та шляхами підвищення якості робочої сили.

Однією з головних засад роботи з клієнтами центру зайнятості є адресний підхід у наданні соціальних послуг, виходячи з індивідуальних потреб, вимог та можливостей шукачів роботи і роботодавців.

В роботі ярмарку взяли участь 15 роботодавців, які представили актуальні вакансії на ринку праці, спілкувались з претендентами та запрошували відібраних кандидатів для подальшої співбесіди на підприємствах.

За матеріалами ddk.dn.ua

Проект «Знай! Сортуй! Зберігай!» крокує Черкаською ОТГ

У Черкаській об’єднаній територіальній громаді взяв старт проект «Знай! Сортуй! Зберігай!», який реалізується ініціативною групою «Лідери змін» Черкаської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 в рамках програми «Громадянська просвіта молоді на Сході України», за підтримки ГО «Молодь Сходу України» та Фонду Фрідріха Наумана.

В центрі селища Черкаське почала працювати інформаційно-агітаційна платформа, де кожен бажаючий мав змогу дізнатися про сортування сміття, а також отримати контакти осіб, які займаються скупкою відсортованої сировини.  Крім цього була проведена акція «Геть поліетиленовий пакет»,  в рамках якої всі мешканці, які вранці прийшли до місцевих крамниць, запакувати свій придбаний свіженький хліб у безпечні паперові пакети.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

В смт Ялта відкрили борцівський круг національної боротьби «куреш»

22 вересня в смт Ялта Мангушського району пройшли урочисті заходи з нагоди 238-ї річниці з дня заснування селища. Привітати Ялтинського селищного голову Дмитра Мінаєва та місцевих жителів завітали почесні гості – народний депутат України Дмитро Лубінець, Генеральний Консул Республіки Греція в Маріуполі Елені Георгопуло, голова федерації грецьких товариств України Олександра Проценко-Пічаджи, голова Мангушської РДА Дмитро Черниця, заступник голови районної ради Світлана Олефір.

Під час святкування відбулось урочисте відкриття борцівського кругу національної боротьби «куреш». Куреш – це традиційний вид спорту у тюркських народів, національна боротьба на поясах. Проект реалізований за підтримки народного депутата України Дмитра Лубінця.

За матеріалами сайту Мангушської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *