Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 25 вересня 2018 року

Міський голова відзначив почесними грамотами відомих краматорчан

З нагоди святкування 150-річчя з дня заснування Краматорська, міський голова Андрій Панков урочисто привітав та нагородив почесними грамотами “за високий професіоналізм, сумлінну працю, особистий внесок у громадське життя міста та області, неухильне служіння територіальній громаді” Ларису Красіну – начальника управління Державної казначейської служби України у м. Краматорську Донецької області, Олега Андрєєва – завідувача опікового відділення КМУ “Міська лікарня № 3” м. Краматорська, та Ігоря Мацая – тренера з боротьби самбо та дзюдо обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Донецької обласної організації фізкультурно-спортивного товариства “Колос” агропромислового комплексу “Україна”.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

У Краматорську відкрилася виставка «Барви рідного міста»

У художньому музеї Краматорська відкрилася виставка «Барви рідного міста». Виставка приурочена до 150-річчя Краматорська. На ній представлені роботи з колекції музею відомих краматорських художників Івана Базилевського, Сергія Сметанкина, Михайла Темченка, Івана Пархоменко, Євшиції Кочуєва, Григорія Гротенка, Олександра Нагорного та інших.

На виставці багато цікавих робіт. На всіх картинах представлено Краматорськ в різні періоди його становлення. На багатьох можна побачити місто таким, яким воно було багато років тому.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Година спілкування в Добропільській районній ЦБС

В рамках тижня популяризації бібліотек і бібліотечних послуг в читальному залі центральної бібліотеки Добропільської районної ЦБС була проведена година спілкування «Шлях до добра».

Кожен з дітей мав змогу висловити свою думку та коротко розповісти «Що для мене є доброта, милосердя?!». Також діти познайомилися з історією свята – Днем спонтанної доброти, яке придумали благодійні організації світу. З задоволенням згадували прислів’я, приказки, вірші та оповідання про доброту. А також продемонструвати відкритість, чуйність, згуртованість, співпереживання до своїх близьких, товаришів.

До заходу оформлена книжкова виставка «Душі людської доброта» та проведена огляд-презентація «Школа доброти» книг сучасних українських та зарубіжних письменників.

За матеріалами сайту Добропільської РДА

У Дружківці відбулась регіональна виставка-ярмарок голубів, кроликів, співочих та декоративних птахів

За ініціативою міського голови Валерія Гнатенка відбулась Регіональна виставка-ярмарок голубів, кроликів, співочих та декоративних птахів, яка затишно розмістилася у сквері Ювілейний та стала майданчиком для зустрічі професіоналів і популярним яскравим заходом для дружківчан та гостей міста. У виставці взяли участь 12 міст Донецької області.

Окрім різних порід голубів, на виставці була представлена велика кількість декоративних птахів та свійських тварин: кури, гуси, павичі, качки, фазани, кролі та нутрії. Втім розмаїття пташиного світу було явно переважаючим.

Десятки голубоводів та власників декоративних птахів, які з’їхалися до Дружківки з 12 міст Донецької області охоче знайомили гостей виставки зі своїм господарством. Відвідувачі мали можливість придбати пернатого вихованця та отримати консультацію з їх утримання, а учасники – обмінятися досвідом з однодумцями.

За матеріалами сайту Дружківської міської ради

Провели День відкритих дверей для вихованців Центру соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю

День відкритих дверей організували фахівці Маріупольського міського центру зайнятості для школярів – вихованців Центру соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю в рамках проекту «Інклюзивна профорієнтація» та клубу «Свідомого батьківства».

Запрошені гості наочно побачили роботу фахівців центру зайнятості. Відвідали Молодіжний центр «Profi Challenge». Пройшли експрес-тестування на виявлення провідної сфери діяльності та побачили інформаційні мультимедійні ролики про правильний та свідомий вибір професії.

Батьки та діти ставили питання, виявили велику зацікавленість до наданої інформації та були вдячні фахівцям Маріупольського міського центру зайнятості за цікаву екскурсію світом професій.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Центр зайнятості провів семінар-тренінг для батьків дітей з інвалідністю

На базі Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю відбулась профорієнтаційна робота проекту «Мрія поряд» для дітей з інвалідністю та їх батьків.

Фахівцями Маріупольського міського центру зайнятості було проведено тренінг-семінар для батьків дітей з інвалідністю у рамках клубу «Свідомого батьківства».

Захід було проведено з метою підвищення інформованості батьків з питань правильного вибору професії їх дітей з урахуванням особистих схильностей та фізичних обмежень. Були переглянуті питання з актуального ринку праці, барометру професій, а також, батьків дуже зацікавила тема навчальних закладів, в яких мають змогу навчатися діти з інвалідністю різних груп.

В процесі проведення заходу батьки активно та зацікавлено брали участь у тренінгових вправах – «Намалюй свою книгу життя» та «Розстав життєві пріоритети». У діалоговій бесіді обговорювали результати вправ та висловлювали думки.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі пройшов благодійний концерт для військовослужбовців міста

У залі камерної філармонії для військовослужбовців пройшов благодійний концерт. Заслужені артисти країни піднімали моральний дух бійців українськими піснями і щирими подяками за службу.

Для військових, прикордонників і співробітників військового госпіталю співали: група «Будьмо», а також заслужені артисти України. Серед них – Ярослав Гав’юк і Віктор Кавун.

Глядачі дарували їм щедрі оплески. За словами військових, такі концерти для них – справжній бальзам на серце. Їм приємно, що їх не забувають і підтримують!

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Тренінг-семінар щодо стандартів обслуговування відвідувачів Центрів надання адміністративних послуг

В рамках проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II) адміністратори Центру прийняли участь у тренінгу-семінарі «Стандарти обслуговування відвідувачів центрів надання адміністративних послуг».

Участь у семінарі взяли керівники та адміністратори Центрів надання адміністративних послуг міст та об’єднаних територіальних громад Донецької області.

Під час тренінгу-семінару адміністратори були ознайомлені з Стандартами обслуговування відвідувачів Центрів та Стандартами поведінки адміністратора в ситуації конфлікту.

Присутні взяли активну участь в обговоренні представлених тем тренінгу-семінару, розглянули формули та динаміку конфліктів, прийоми нейтралізації конфліктів та агресії, проаналізували алгоритм дії адміністраторів в конфліктних ситуаціях.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Важливий водяний ремонт завершено в Авдіївці

В районі Авдіївки завершені роботи з ліквідації пошкоджень Південно-Донбаського водогону.

Під загальною координацією української сторони СЦКК працівниками комунального підприємства «Вода Донбасу» було ліквідовано 4 прориви 1-ї та 2-ї нитки ПДВ. Відновлено водопостачання Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки, Курахового, Павлополя, Селидового та Волновахи.

За матеріалами сайту avdeevka.city

В Авдіївці виділили гроші для літніх людей

Керівник військово-цивільної адміністрації міста Авдіївка Павло Малихін підписав розпорядження про надання матеріальної допомоги до Міжнародного дня людей похилого віку, який відзначається 1 жовтня.

У розпорядженні вказані 150 осіб, які отримають по 200 гривень.

Виплату здійснять за рахунок коштів міської програми “Турбота” в загальному розмірі 30 тис. гривень.

  За матеріалами сайту avdeevka.city

В Олександро-Калиновому відзначили День села

На святі привітали найменших жителів села, а їх в цьому році двоє. Вручили подарунки і двом сім’ям, що відзначили золоте весілля. Не забули напередодні Дня працівника освіти привітати заслужених педагогів місцевої школи. Відзначили відмінну роботу і співробітників відремонтованого в Яблунівці дитячого садка.

За безкоштовним і смачним кулішем в чергу вишикувалися десятки жителів Олександро-Калинове і Яблунівки. Наприкінці свята ведучі подякували адміністрацію Іллінівської громади, депутата райради Андрія Тараман, фермера Романа Кульченко та інших спонсорів за надані подарунки.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *