«Міномет Пашинського» знову скалічив українських …

«Міномет Пашинського» знову скалічив українських військовослужбовців

Міномет «Молот» 120 калібру вже відомий практично всім українцям. На жаль, через постійні несправності, які призводять до каліцтва та гибелі українських бійців. Вчора у військовій частині, яка задіяна у бойових діях на сході, знову стався прикрий інцидент. Міномет «Молот» взірвався та завдав поранень трьом військовослужбовцям. Це вже дванадцятий інцидент.

Міномет «Молот», або «міномет Пашинського» став свого роду «досягненням», яким верхівка оборонних промисловиків хизуються вже котрий рік поспіль. Міномет було спроектовано у 2015 році та поставлено на експлуатацію до збройних підрозділів України у 2016 році. Це є чи не першою розробкою ВПК України з часів розпаду Радянського Союзу. Проте сам міномет, вже після поставки його на фронт, виявився, м’яко кажучи не надійним. Лише за відкритими даними за ці роки експлуатації «Молота» загинуло 9 бійців від різних несправностей пристрою. Ще більше дістали різного характеру травми. За словами військової прокуратури найчастіша відмазка – начебто подвійне зарядження ствола. Проте дана модель міномету обладнана спеціальним запобіжником, при якому подвійне зарядження не можливе.

Систематична халатність військового керівництва, усвідомлений саботаж військово-політичного командування щодо забезпечення військовослужбовців якісним озброєнням та іншими матеріально-технічними засобами, систематична корупція серед командування – це все призводить до знищення обороноздатності нашої держави та вдало грає на користь ворога. Через корумповану та зрадницьку верхівку державного керівництва армія не має професійної підготовки, сучасного озброєння та першокласної мотивації. В умовах військової агресії військова сфера має забезпечуватись найкращим чином, особливо коли для цього ми маємо всі можливості. Тому лише очистивши владу та особливо військове керівництво від зрадників, посібників ворога та корупціонерів, ми зможемо побудувати сильну оборону України, відвоювати окуповані країною-агресором території та захистити мир на нашій землі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *