Стрільба в Одесі: напади на активістів продовжуються Наскрізне кульове …

Стрільба в Одесі: напади на активістів продовжуються

Наскрізне кульове поранення дістав активіст Одеси в наслідок замовного замаху на вбивство. Чоловікові прострелили руку, куля потрапила у грудну клітину і ледь не дістала серця. Мішенню зловмисників став лідер місцевого осередку партії «Сила Людей», Олег Михайлик.

Зі свідчень засобів масової інформації Михайлик займався активною громадською діяльністю у рідній Одесі. Останнім часом він приймав участь у боротьбі із незаконними забудовами. Так, друзі і побратими Олега у діяльності, пов’язують напад на нього із марнозвісним Генадієм Трухановим, мером Одеси. У липні цього року стався напад на активіста одеського осередку «Автомайдану», члена громадської ради при НАБУ – Віталія Устименка. Двоє невідомих із ножем напали на Віталія, завдавши ударів по голові та ножових поранень у стегно. За тиждень до цього напали на ще одного активіста – Сергія Стерненка, який також піддався нападу двох невідомих і отримав ножові поранення. Стерненко, як і Устименко, так само є противником мера Одеси Генадія Труханова. В лютому 2018 року Генадій Труханов був затриманий детективами НАБУ, але Солом’янський районний суд Києва не ув’язнив корупціонера. Тоді учасники руху «Визволення» намагались забезпечити доступ активістів та журналістів до зали суду, якому заважали привезені одеським мером тітушки. Та поліція вкотре застосувала силу проти активістів та проводила жорстокі затримання. Труханова підозрюють у розкраданні державного майна в особливо великих розмірах. Йому загрожує позбавлення волі строком до 12 років.

Замість того, аби ув’язнити корупціонера, його бандити розправляються із активістами в Одесі. Антикорупційний суд потрібен Україні, аби такі як Труханов та безліч інших фігурантів антикорупційних розслідувань не змогли займати свої посадити, мститися активістам та продовжувати красти далі, користуючись владними повноваженнями. Саме тому рух «Визволення» так наполегливо вимагав прийняття закону про Вищий Антикорупційний суд. І в нас це вийшло. А поки чекаємо, коли відважні та чесні юристи візьмуться за роботу у новому суді, ми продовжуємо працювати над нашою організацією. Попереду ще багато роботи. Якщо ви ще не стомились і готові боротися за нову та доброчесну Україну – приєднуйтесь!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *