Виправдано в корупції: як цивільні суди розглядають справи проти …

Виправдано в корупції: як цивільні суди розглядають справи проти корупціонерів

Полтавський суд виправдав екс-заступника мера Полтави Дмитра Трихну. Його звинувачували у корупційній діяльності, а саме – намаганні підкупити суддю. Через три роки судових засідань Трихна суд вирішив, що у сторони обвинувачення не достатньо вагомі докази.

У 2015 році тодішній заступник мера Полтави Олександра Мамая Дмитро Трихна запропонував судді хабар. Чемною суддею, яка і повідомила про намагання її підкупити з боку чиновника, виявилась Лариса Гольник. Трихна наполягав на хабарі, аби Гольник закрила справу про самого мера Полтави Олександра Мамая. Проти Мамая було відкрите корупційне адмінправадження. Як би це дивно не виглядало, але і сам Мамай намагався підкупити суддю. Через два роки від початку судових тяжб, на Гольник та її чоловіка було скоєно напад не далеко від будівлі суду. І ось тепер справу проти корупціонера Трихни закрито. За словами судді Юрія Куліша, у справі не достатньо доказів, аби засудити обвинуваченого у корупції. Прокуратура клопотала про ув’язнення Трихни на 5 років, але суд визнав відео та аудіо матеріали, записані під час негласних слідчих дій, що доказують намір посадовця підкупити суддю, такими, що проведені із порушенням закону. То ж, єдині прямі і справжні докази цивільний суд визнав не достатніми.

Саме в тому, що справи проти корупціонерів розглядають цивільні суди, і є проблемою безкарності за хабарництво. Кожен, хто бере хабар або пропонує; кожен, хто краде у держави або своєю бездіяльністю спричиняє державі збитки – має сидіти в тюрмі. І місця знайдуться для кожного. Патріоти та добровольці вийдуть на волю, а зрадники держави підуть на нари. За це ми, ветерани, волонтери, патріоти та незалежні журналісти, боремось вже кілька років поспіль. Революція на Майдані ще не завершена. Справжнім результатом буде нова, доброчесна держава, без корупції, сильною обороною, гідним життям для кожного громадянина та цілісною, суверенною територією. Перемога за справжніми!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *