Справа проти Кернеса «заглохла» Минулого місяця суд Полтавської області, …

Справа проти Кернеса «заглохла»

Минулого місяця суд Полтавської області, який розглядав справу проти Геннадія Кернеса через участь у викраденні та катуванні активістів Євромайдану, незаконно закрив справу проти обвинуваченого. Апеляційний суд, який мав розглядати клопотання про незаконність такого рішення, відклав розгляд на невідкладний термін.

Суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов, що розглядав справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса, закрив справу через неявку сторони обвинувачення. Прокурори ж повідомляють, що від обвинувачення не відмовляються, а їх відсутність має документальне обгрунтування, про що заздалегідь повідомлялося суду належним чином. На такі незаконні дії Прокуратура відкрила кримінальне провадження проти судді Антонова. Рада суддів вступилася за нього, а сам суддя подав у відставку. Тепер апеляційний суд, який мав розглядати апеляційну скаргу сторони обвинувачення про незаконність закриття справи, переніс засідання на невизначений термін. Офіційно – через те, що «не отримав з Верховного суду оригінали визначення від 24 вересня 2018 року. Суд не призначив термін нового розгляду», – зазначив адвокат Кернеса, пишуть у ЗМІ. Також адвокат Кернеса повідомив, що ніхто з учасників процесу не отримував викликів до суду.

Вимагати чесного та неупередженого судочинства від корупційних суддів не можливо. Аби судова гілка влади, як і законотворча та виконавча, працювали на користь своїх громадян та ставили Закон вище наживи, ми маємо очистити всі державні органи від корупції. Від рядового депутата, поліцейського та судді, закінчуючи вищими посадовими особами. Тільки коли всі порушники закону, включаючи топ-посадовців, отримають справедливі тюремні терміни за свої злочини перед державою і народом, Україна отримає шанс на побудову нової, доброчесної країни. Наше завдання – допомогти очистити владу та не дати олігархам вкрасти наш шанс на справедливе та гідне життя.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *