Стан готовності суб’єктів господарювання до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років

Вересень місяць – період закінчення інтенсивної підготовки теплових господарств до опалювального періоду суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, транспортування теплової енергії та надання послуг з теплопостачання, а також споживачів теплової енергії.

Інспекція Держенергонагляду у Донецькій області, в межах своїх повноважень, здійснює державний нагляд за підготовкою суб’єктів відносин у сфері теплопостачання до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та його проходженням.

Підготовка теплових господарств всіх установ та організацій до опалювального сезону повинна здійснюватися у відповідності до вимог «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду» (далі – Правил), затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України і Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 № 620/378 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 31.12.2008 за № 1310/16001.

Відповідно до п. 10.2. Правил, після закінчення підготовки до опалювального періоду проводиться оцінка готовності теплового господарства до опалювального періоду з оформленням відповідних актів.

Перевірка готовності здійснюється комісіями, створеними у відповідності до вимог п.п. 10.2.1. та 10.2.2. Правил, за обов’язковою участю представника інспекції Держенергонагляду. Термін закінчення перевірок готовності теплових господарств суб’єктів господарювання до опалювального періоду 2018-2019 років для джерел теплової енергії – 15.09.2018; споживачів теплової енергії – 25.09.2018.

На сьогоднішній день інспекцією Держенергонагляду у Донецькій області більшістю теплопостачальних організацій та споживачів виконано в повному обсязі заходи з підготовки до опалювального періоду 2018-2019 років, комісіями за участю представників інспекції Держенергонагляду у Донецькій області, підтверджено відповідними актами готовність 26 теплопостачальних організацій в цілому, 361 джерела тепла та 722 соціально-важливих споживача, у тому числі: 298 дошкільних дитячих закладів; 59 медичних та лікувальні закладів; 365 навчальних закладів.

На решті об’єктів теплопостачальних організацій та споживачів теплової енергії в даний час тривають заключні етапи робіт з підготовки теплових господарств до осінньо-зимового періоду.

Враховуючи, що до фактичного початку опалювального періоду залишилось обмаль часу, інспекція Держенергонагляду у Донецькій області звертається до керівників теплопостачальних організацій та споживачів теплової енергії щодо необхідності прискорення виконання робіт з підготовки до опалювального періоду 2018-2019 року і проведення перевірки готовності у відповідності до вимог законодавчої та нормативно-технічної документації.

 

Інспекція Держенергонагляду у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *