Сума конфіскованих грошей у корупціонерів не досягла відмітки навіть в 10 000 …

Сума конфіскованих грошей у корупціонерів не досягла відмітки навіть в 10 000 гривень

Замість пів мільярда гривень, які мали конфіскувати у корупціонерів, Державне казначейство України не отримало навіть десятої частини. За інформацією казначейства, кінця літа цього року, вони отримали лише 9 800 гривень.

З отриманої суми за літній період установа отримала лише 700 гривень, які вдалось стягнути з корупціонерів. Усі стягнуті кошти казначейство мало перерахувати на баланс Міністерства Внутрішніх Справ. На ці гроші планувалась закупівля гелікоптерів та розбудову авіаційної системи безпеки цивільного захисту. “Станом на 31.08.2018 Міністерству внутрішніх справ за рахунок конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов’язаного з корупцією правопорушення, на зазначену бюджетну програму асигнування відкрито в сумі 9,8 тис гривень”, – йдеться у листі казначейства, пишуть у ЗМІ. Загалом на закупівлю гелікоптерів для МВС планувалось стягнути близько 700 мільйонів гривень з корупціонерів.

Рух “Визволення”, як і більша частина активних громадян, завдяки зусиллям яких був проголосований закон про створення Антикорупційного суду, впевнені, систему безнаказанності за хабарництво, розвиток корупції у державних органах та розграбунок країни, розірвати зможе саме АКС. Українці багато працювали над тим, аби його створення стало можливим якнайшвидше, аби були створені всі умови для побудови професійної та неупередженої команди суддів. Проте нам ще лишається контролювати цей процес і працювати над створенням нових, сильних і чесних політиків. Тільки очищення влади від корупціонерів та олігархічного впливу на державу, допоможе нам встати на шлях побудови нової і Незалежної України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *