У Маріуполі відкрили сучасний Центр безпеки громадян



Сьогодні, 29 вересня, у Маріуполі запрацював новий Центр безпеки громадян. Він розташований на вулиці Соборна, 98а в п'яти кілометрах від лінії розмежування та обслуговуватиме п’ять населених пунктів. Центр об’єднав під одним дахом пожежно-рятувальну службу, поліцію та швидку допомогу. «Центр безпеки у Талаківці ми реалізуємо разом з обласною адміністрацією. Тут ми маємо говорити не про безпеку в контексті військових дій, а про сервіс та якість життя в регіоні. Тут знаходиться поліцейська станція, тут знаходяться рятувальники та медики та ми швидко вирішуватимемо проблеми громадян, що живуть в умовах наближеності до зони проведення ООС», – повідомив Арсен Аваков.
До сфери обслуговування центру належать п’ять населених пунктів з понад 20 тисячами мешканців. Надалі він буде масштабований ще на два населені пункти. Центр укомплектований пожежним автомобілем, рятувальним обладнанням, пожежно-технічним спорядженням та всім необхідним майном.
«Щодня на чергування заступатимуть п’ять працівників. Загальна кількість особового складу – 21 особа», – додав міністр внутрішніх справ.
Голова ДСНС зазначив, що ідея відкриття центрів безпеки виникла у 2015 році.
«Так, було важко, війна, але це не стало для нас на заваді у здійсненні реформ. І саме тут, у 5 км від лінії розмежування, ми говоримо про те, що рухаємося у правильному напрямку. Наша основна ідея – забезпечити населеною захист від надзвичайних ситуацій та будь-яких катастроф. Цей центр здатний виконувати такі завдання. Ми зменшимо час прибуття наших підрозділів до зони надзвичайної ситуації і підвищимо рівень захисту території і населення від небезпеки», – додав Микола Чечоткін. Нагадаємо, реформа ДСНС стартувала у вересні 2016 року. Вона передбачає удосконалення системи реагування підрозділів Держслужби України з надзвичайних ситуацій, суттєве розширення мережі місцевих пожежних команд, а також залучення добровольців до забезпечення пожежної охорони. Кількість органів управління районного рівня відповідатиме кількості новостворених адміністративних районів. Частина пожежних депо та пожежної техніки ДСНС перейде територіальним громадам для організації власної пожежної охорони. Будуть також підсиленні пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС районного рівня, а склад чергових караулів – доукомплектований до нормативної чисельності.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *