У Талаківці відкрили Центр безпеки громадян Сартанської ОТГ

29 вересня за участі голови Донецької облдержадміністрації Олександра Куця у Талаківці відкрили Центр безпеки громадян Сартанської об’єднаної територіальної громади. Побудований він за рахунок обласного бюджету. На підготовку дозвільних та супровідних документів витратили 3 млн 840 тисяч гривень, ще 460 тисяч – на придбання меблів, обладнання, засобів зв’язку та комп’ютерної техніки. Крім того, за 2 млн 700 тисяч гривень придбали службовий пожежний автомобіль.

Ще 2 млн 700 тисяч спрямували з бюджету Маріупольської міської ради на благоустрій та утримання закладу.

Наразі, це вже сьомий центр, який функціонує на Донеччині. Він обслуговуватиме 7 сільських громад. Приїзд за викликом рятувальників чи поліції до будь-якої точки становитиме не більше 5 хвилин. Понад 20 працівників забезпечуватимуть цілодобову роботу Центру.

Олександр Куць відзначив, що це перший центр, який працюватиме у зоні, наближеній до лінії розмежування.

«У нас є Центр безпеки, який надає послуги громадянам, а десь за 5 км від Талаківки вже триває збройне протистояння. Це дуже добре, коли люди, які живуть недалеко від зони конфлікту, можуть без перешкод отримувати все необхідне для підвищення комфорту життя. На сьогодні в роботі на Донеччині знаходиться 9 таких об’єктів. Ми плануємо, що до кінця року в області працюватиме 13 Центрів безпеки», – зауважив керівник Донецької військово-цивільної адміністрації.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *