Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 02 жовтня 2018 року

Ранкове зведення на 07:00 02 жовтня 2018 року

Упродовж минулої доби, 1 жовтня, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.

Окупанти 21 раз відкривали вогонь по позиціях наших військ, в тому числі – 4 рази із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Так, протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Золоте, Новозванівка, Луганське, Зайцеве, Піски, Красногорівка, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту Водяне противник обстріляв з мінометів 120-го та 82-го калібрів, а по опорних пунктах біля Луганського двічі відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм. Також по захисниках Луганського окупанти застосовували озброєння бойових машин піхоти.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

За даними розвідки, чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та шість поранено.

Також вчора надвечір російські окупанти цинічно, порушуючи будь-які правила ведення війни та норми загальнолюдської моралі, здійснили вогневий наліт на населений пункт Водяне. Ворог обстрілював житловий сектор цього села на Приазов’ї з артилерії калібру 122 мм, а також мінометів 82-го та 120-го калібру, витративши загалом 31 артилерійський снаряд та 16 мін. Обстріл вівся не по позиціях Збройних Сил України, а по житловому сектору населеного пункту. Наслідки злочину російсько-окупаційних військ наразі уточнюються представниками української сторони СЦКК спільно з СММ ОБСЄ.

Від початку поточної доби противник тричі обстріляв позиції Об’єднаних сил. На Маріупольському напрямку – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населених пунктів Водяне та Лебединське, а по опорних пунктах наших військ в районі Кримського – також із гранатометів. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

Бойовики застосували лазерну зброю, обпекли око прикордоннику – ДПСУ

Прикордонники зі складу Об’єднаних сил зафіксували ознаки чергового використання забороненої лазерної зброї спеціального призначення на Донбасі.

Про це повідомляє 2 жовтня Державна прикордонна служба України.

“Так, учора ввечері на блокпосту першого рубежу “Мар’їнка”, в межах дорожнього коридору Донецьк – Курахове, військовослужбовець Державної прикордонної служби України отримав бойове травмування від лазерної зброї бойовиків”, – йдеться в повідомленні.

“Прикордонник виконував завдання зі спостереження за тимчасово окупованою територією України з метою своєчасного виявлення розвідувально-диверсійних груп терористів. Близько 17 години, спостерігаючи в оптичний прилад, він побачив яскравий спалах жовтого кольору з боку ворожого укріплення та відчув різкий біль в очах”, – заявляє ДПСУ.

За матеріалами сайту «Українська правда»

Вибух у Горлівці: у СММ ОБСЄ розповіли подробиці

2 жовтня спеціальна моніторингова місія ОБСЄ уточнювала інформацію про вибух в окупованій Горлівці, через який загинули та постраждали діти. Про це повідомляє УНН з посиланням на звіт СММ ОБСЄ.

  “За словами лікаря медичного закладу в Горлівці, 29 вересня до них доправили 10-річного хлопчика з осколковими пораненнями (подряпинами) на обличчі та животі”, – йдеться у звіті.

  Зазначено, що на думку дідуся постраждалого, який також був у лікарні, хлопчик отримав поранення внаслідок вибуху міни або спрацювання іншого вибухового пристрою, коли той перебував біля залізничної станції в Горлівці.

“Лікар, дідусь і член збройних формувань у Горлівці окремо розповіли спостерігачам, що внаслідок вищезгаданого інциденту загинули ще 3 дітей (як повідомлялося, віком 12, 13 і 14 років)”, – уточнили у СММ.

За матеріалами сайту UNN

На шахті в Українську травмований гірник

42-річний чоловік отримав травму під час виконання підземних робіт на шахті в місті Українську. Правоохоронці з’ясовують усі обставини події. Про це повідомляє Покровський відділ поліції Донецької області.

Потерпілому було надано першу допомогу і він госпіталізований в медичний заклад. Зараз чоловік перебуває в травматологічному відділенні.

За даним фактом слідчими Селидівського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 (Порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

За матеріалами сайту girnyk.dn.ua

Двоє гірників постраждали під час роботи на шахтах в ОРДО за минулу добу

Два гірники 1 жовтня отримали виробничі травми на шахтах в окупованих Донецьку і Макіївці. Про це повідомляє прес-служба фейкового “МНС”, що діє на підконтрольній бойовикам частини Донецької області.

У Макіївці на шахті “Щегловська-Глибока” прохідник 1972 року народження впав і отримав травму під час прибирання породи в забої. Йому надали медичну допомогу на поверхні.

У Донецьку на “Шахті ім. О. Ф. Засядька” прохідник 1983 року народження отримав травму вивалившимся шматком породи. Працівник доставлений в травматологічний центр.

За матеріалами сайту «Остров»

У Краматорську розробили і виробляють артустановки НАТОвського калібру

На Краматорському заводі важкого верстатобудування розроблені і виготовлені ключові компоненти артсистеми «Богдана» НАТОвського калібру 155 мм.

На День Незалежності України був вперше представлений дослідний зразок нової самохідної артилерійської установки калібру 155 мм «Богдана». Перший дослідний зразок знаходиться на стадії заводських випробувань.

Основна перевага і гордість САУ «Богдана» – те, що вона зроблена в Україні. Артсистема на 95% виготовлена ​​з комплектуючих українського виробництва, окремі неключових компоненти, в тому числі пульти управління – закордонного виробництва. Нова 155-мм САУ створена компаніями приватного сектора ОПК України. Розробник САУ – Краматорський завод важкого верстатобудування. Краматорськими підприємствами розроблені і виготовлені всі ключові компоненти артчастіни системи «Богдан», включаючи стовбур нової гармати. До речі, на краматорському підприємстві, крім стовбурів до артсистеми, виготовляються і нові стовбури для танкових гармат.

За матеріалами сайту «Восточный проект»

Донецька та Дніпропетровська області з`єднаються залізницею через Павлоград

Луганську область з’єднають залізничним сполученням з Донецькою та Дніпропетровською областями.

Потяг почне курсувати вже в цьому місяці, інформує радіо “Самара” з посиланням на Департамент регіонального розвитку Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Час руху поїзда в дорозі складе 13 годин.

Рух пасажирського поїзда №609/610 Лисичанськ – Харків буде продовжено до ст. Дніпро-Головний, який курсуватиме через Святогірськ, Харків і Павлоград.

Вирушатиме потяг з Лисичанська о 21:30. Прибуття на ст. Дніпро-Головний – о 10:28. У зворотному напрямку – з відправленням о 6:30 і прибуттям в Лисичанськ о 20:10.

За матеріалами сайту 5632

У Краматорську привітали людей похилого віку

У бібліотеці ім. В. Маяковського учасники Громадської організації «Пенсіонери Краматорська» зібралися за великим столом, щоб відсвяткувати своє свято. Захід розпочався піснею про пенсіонерів, зі словами «давайте тряхнем старовиною» і що на пенсії «життя не закінчується, а тільки починається».

Більшість з них вважають себе ще молодими, успішними людьми, які встигли вже в своєму житті і активно попрацювати на благо суспільства, і дітей на ноги поставити, а тепер допомагають онукам і ведуть активне громадське життя.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Посол Греції відвідав оновлений Маріуполь

У Маріуполі міський голова Вадим Бойченко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Грецької Республіки в Україні Георгіосом Пукаміссасом.

Георгіос Пукаміссас звернув увагу на важливість питань водопостачання і логістики, акцентував і на тому, що повинна поліпшуватися зовнішня транспортна розв’язка. Він запевнив, що місто може розраховувати на його підтримку.

Вадим Бойченко розповів і про проблеми із залізничним сполученням. Уточнив, Маріуполь просить хоча б оновити вагони в поїздах, трохи скоротити час шляху до Києва і зробити зручний час прибуття в столицю.

В ході зустрічі Георгіос Пукаміссас також зазначив, що місто дуже швидко змінюється.

За матеріалами сайту mrpl.city

Молоді авдіївські коксохіміки провідали ветеранів підприємства

У День літньої людини до ветеранів Авдіївського КХЗ прийшла молодь з подарунками.

Молоді робітники відвідали пенсіонерів коксохіму, які пропрацювали більше 45 років на промисловому гіганті. Люди похилого віку почули багато теплих слів від заводської молоді. А натомість поділилися своїми спогадами та історіями роботи на підприємстві.

За матеріалами сайту avdeevka.city

Дружківці виділили кошти на відновлення понад 30 ліфтів

Міський голова Валерій Гнатенко повідомив, що Президент України підписав указ про виділення з обласного бюджету 12 мільйонів гривень на відновлення ліфтового господарства у Дружківці.

Під час чергової сесії міської ради депутати проголосували за внесення змін до програми соціально-економічного розвитку міста, одним з пунктів якої стало прийняття кампанії по відновленню ліфтового господарства.

За словами мера, ремонтні роботи почнуться вже в листопаді. При виборі ліфтів, які підлягають відновленню, пріоритет віддавався тим, які близько 25 років простояли без руху.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

У Костянтинівці роздали багато подарунків

У костянтинівський територіальний центр відвідувачів відділення денного перебування запросили на концерт. Програму з улюблених цим поколінням пісень підготували артисти з палацу культури. А на накритих столах фуршет від хлібокомбінату, магазинів «Фермер» та «Салтівський м’ясокомбінат».

Святковий безкоштовний обід для декількох таких відвідувачів підготували в кафе «Алекс», «Сагун», «Фантазія», «Сармат», «Орігамі», «Анталія» і «Ложка».

А підопічним, яких соцпрацівники обслуговують на дому, продуктові набори та медпрепарати доставили прямо за адресами. У цьому допомогли адміністрації міських аптек і підприємств «Конті», «НАК» і «Перспектива». Ще один спонсор, фірма «Магія-фарм», майже на 20 000 гривень привезла одиноким літнім костянтинівців користуються у них попитом медичні препарати.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Довгожителям Покровська будуть платити по 1 000 гривень         

Жителям Покровська, яким виповнилося 100 років з міського бюджету будуть платити по 1 000 гривень щомісяця. Порядок надання такої виплати членам територіальної громади міста затвердили депутати в ході 59-ї сесії Покровського міської ради.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

У Мар’їнці відзначили Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана

У Мар’їнській центральній районній бібліотеці відбулася  культурно-розважальна програма «Зоряний вальс наших спогадів», присвячена Міжнародному дню людей похилого віку та Дню ветерана України. Програма була підготовлена районною і Мар’їнською міською радами ветеранів спільно з центральною районною бібліотекою та районним територіальним центром.

На свято були запрошені  перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Збицька та керівники соціально-гуманітарних підрозділів райдержадміністрації. Вони не лише привітали ветеранів із зазначеними датами, але й відповіли на проблемні  запитання, які хвилюють ветеранство райцентру та району, дали відповідні доручення щодо їх вирішення.

На заході для ветеранів було влаштовано солодкий стіл, найбільш активних з них нагороджено грамотами чи відзначено подяками.

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *