У Краматорську відбулось засідання робочої групи щодо медичного забезпечення дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Донецької області у 2019 році

1 жовтня у Краматорську відбулось засідання робочої групи щодо медичного забезпечення дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Донецької області у 2019 році. У засіданні робочої групи прийняли участь члени обласної міжвідомчої комісії з підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році, фахівці департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби України в Донецькій області до компетенції, яких відносяться питання медичного забезпечення оздоровлення дітей, представники профспілкових організацій та об’єднань області, засновники (власники), керівники дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Під час засідання були обговорені питання щодо:

  • забезпечення направлення кваліфікованих медичних працівників відповідної спеціальності до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;
  • перегляду переліку медикаментів та лікарських засобів і виробів лікарського призначення;
  • проведення спеціальної курсової підготовки для медичних працівників.

Під час проведення оздоровчої кампанії 2018 року гостро постала проблема забезпечення дитячих оздоровчих закладів  медичними працівниками, на що є як об’єктивні так і суб’єктивні  причини.

Серед об’єктивних причин – Медична реформа України, вимоги чинного законодавства з оздоровлення та відпочинку дітей.

Суб’єктивними причинами можна назвати в окремих випадках недоопрацювання  з боку директорів таборів та брак відповідних фахівців.

Під час обговорення були окреслені проблеми медичного забезпечення в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та визначена перспектива дій з метою покращення ситуації у 2019 році.

За результатами засідання робочої групи будуть підготовлені пропозиції до Міністерства соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України з пропозиціями щодо вирішення зазначених питань у 2019 році.

 

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *