Держпосадовця, який віддав держмайно своїм родичам, лише …

Держпосадовця, який віддав держмайно своїм родичам, лише звільнили

Директор «Електронмашу», який віддав майновий комплекс комерційним структурам, більша частина з яких належить близьким родичам керівництва підприємства, був звільнений з посади. Особи, причетні до розкрадання державного майна поки не затримані, їм лише оголошено підозру.

“Оперативники спецслужби встановили, що керівники “Електронмашу” всупереч вимогам нормативно-правових актів організували відчуження об’єктів нерухомого майна держпідприємства загальною площею майже 80 тис. кв. м. Київська нерухомість “Електронмашу” незаконно стала власністю комерційних структур, частина з яких належить близьким родичам керівництва держпідприємства”, – говориться у повідомленні Служби Безпеки України, пишуть у ЗМІ. Причетним оголошена підозра у ч.2 ст.364 Кримінального Кодексу України, а саме – зловживання владою або службовим становищем. Їм загрожує позбавлення волі від 5 до 8 років із конфіскацією майна.

Через корупцію страждає кожна сфера як суспільного життя, так і державних інститутів. Особливо масштабну загрозу корупція несе державі, коли вона знаходиться у стані війни. Чотири з половиною роки Україна витримує натиск російської окупації та втрачає через це тисячі найвідважніших чоловіків і жінок. Нинішня влада могла б увійти в історію України, якби займалась боротьбою з корупцією та дала російському агресору відсіч. Але команда президента виявилась занадто слабкою, то ж корупція була не переможена, а очолена. Тому змінити ситуацію ми можемо тільки самі, організувавшись і об’єднавшись навколо ідеї очищення влади від крадіїв та олігархів заради одного – перемоги України. Рух «Визволення» запрошує приєднуватись всіх небайдужих громадян до побудови нової України, сильної і незалежної держави, яка обов’язвково переможе і зовнішнього ворога, і внутрішнього.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *