Учасниці пілотного проекту фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності вирішено надати кошти

4 жовтня відбулось засідання обласної комісії з питань надання учасникам пілотного проекту фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза та за участі керівників структурних підрозділів Донецької ОДА.

На заході було розглянуто питання стосовно надання учаснику пілотного проекту Ганні Прожозі зі Слов’янського району із залученням до роботи членів малозабезпечених сімей та переселенців в Миколаївській міській ОТГ безвідсоткової фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності. Вона представила бізнес-план щодо організації вирощування кролів.

Серед основних конкурентних переваг учасниця виділяє декілька показників: завжди свіже екологічно чисте м’ясо та доступність продукції на місцевих ринках. Для отримання постійного прибутку планується реалізовувати високопоживне м’ясо, а також кролячі шкурки для пошиття хутряних виробів. Загальна вартість проекту за джерелами фінансування складатиме біля 75 тис грн.

Згідно з Постановою Кабінету міністрів України від 2 грудня 2015 року №1154, сума поверненої фінансової допомоги зменшується на суму податкових виплат.

На думку авторки проекту, повернення фінансової допомоги почнеться на другому році діяльності проекту у вересень, 2019 року, бо саме на другому році рівень прибутку від цього проекту досягне необхідно рівня.

За одноголосним рішенням обласної комісії, Ганні Прожозі буде надана фінансова допомога.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *