Сьогодні у Краматорську презентували книгу Назара Розлуцького «Нотатник мобілізовано»

14 жовтня у Краматорську відбулась презентація книги Назара Розлуцького «Нотатник мобілізовано».

Назар Розлуцький – історик, письменник, дослідник історії українських визвольних змагань. У 2015-2016-му роках брав участь у бойових діях в зоні АТО в складі 55-ї окремої артилерійської бригади.

«Нотатник мобілізованого» – це не зовсім традиційна книга про війну. У ній немає розлогого опису військових дій, багатосторінкових роздумів про війну чи філософствувань над нелегкою солдатською долею. Автор пише про свої приватні відчуття, враження і переживання від служби в армії і війни на Донбасі. Це робить його книгу правдивою і відвертою. А присутній у книзі гумор дозволяє читачам зрозуміти, як саме українські солдати могли витримати складні та, подеколи, екстремальні умови війни.

Назар Розлуцький розповів, що кожний розділ книги починається з цитат віршів Сергія Жадана. Автор зазначає, що творчість Жадана найбільш влучно передає події сьогодення, що саме його вірші яскраво ілюструють події війни та конфлікту на сході України.  

«Книги, які взяв з собою на фронт – це три збірки Жадана та добірка творів Василя Стуса», – розповідає автор.

В ході презентації він поспілкувався з мешканцями міста та журналістами. Назар Розлуцький розповів про свої враження від служби в українській армії, про подальші творчі плани та враження від візиту на Донбас.

Письменник зазначає, що книга коштує 100 гривень. З кожного проданого примірника 53 гривні перераховується у волонтерський фонд “Сестри Перемоги”, який займається розробкою беспілотників для українських військових.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *