В Донецькій ОДА відбулась інформаційна зустріч представників ОТГ області з Фондом Східна Європа

16 жовтня в Донецькій облдержадміністрації відбулась інформаційна зустріч, присвячена початку роботи в області інноваційної програми розвитку спроможності ОТГ в управлінні земельними ресурсами та залучення інвестицій – Програми місцевого системного розвитку. Захід відбувся за участі директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталії Чукової, представників Фонду Східна Європа у партнерстві з ТОВ «Бломінфо-Юкрейн», ГО «ДЕСПРО», Київського економічного інституту в рамках проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку», представників структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації та 8 об’єднаних територіальних громад.

Під час зустрічі розглянули переваги від участі в Програмі місцевого системного розвитку та результати її реалізації для ОТГ, презентували практичні результати роботи щодо розробки комплексного підходу в управлінні землями ОТГ за рахунок актуальної інформації про земельні ресурси, GIS технології та онлайн ресурси. В якості прикладу виступала Кіптівська громада Чернігівської області та Паланська ОТГ Черкаської області. Увагу зосередили на основних етапах роботи, ключових результатах, необхідних моментах, важливих для успішного запровадження цієї роботи на базі партнерських ОТГ Донецької області.

Керівник Програми Наталія Слинько та експерт з питань управління земельними ресурсами проекту USAID «Підтримка аграрного та сільського розвитку» Сергій Кубах відповіли на питання щодо участі громад у відкритому конкурсі для визначення партнерських ОТГ в Донецькій області.  Вони розповіли про те, що, окрім Донецької області, Програма поширюється ще на Луганську, Харківську, Херсонську, Дніпровську та Запорізьку області. Наразі триває конкурсний відбір ОТГ, які будуть залучені в якості партнерських громад до співпраці з Програмою. Оголошення про конкурсний відбір можна знайти на сайті Фонду Східна Європа. Граничний термін на подання анкет від ОТГ для участі – 23 жовтня 2018 року.

Сама ж Програма триватиме до вересня 2019 року, а по її завершенню очікується підвищення якості інформаційного, кадрового та організаційного забезпечення для відповідального та кваліфікованого управління земельними ресурсами громади, зменшення корупційних ризиків та забезпечення вільного доступу до інформації щодо просторових та ресурсних умов для ведення бізнесу в ОТГ.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *