В Будапешті відбувся перший міжнаціональний фестиваль духовної пісні «Покрова Богородиці»

14 жовтня (неділя ), в день празника Покрови Богородиці, на українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті відбувся «Перший міжнаціональний фестиваль духовної пісні».

Концертна програма  відбулася відразу після Божественної літургії в римо-католицькій церкві св. Михаїла, що на вулиці Ватці 47 (Vaci utca 47), де українська громада в Угорщині збирається на що недільні богослужіння.

В концертній програмі взяли участь хори: угорської греко-католицької парафії св.Флоріна в Будапешті, українсько-угорський хор «Новус», хор Львівського медичного університету.

Організатором першого фестивалю була українська греко-католицька церква в Угорщині та українське самоврядування Ержибетвароша. Фестиваль відбувся за підтримки Товариства української культури в Угорщині та Товариства Українсько – Угорського Партнерства

«Цього дня, в цей Богородичний місяць, ми розпочали добру традицію в Будапешті, яка має за мету через спів, об’єднувати між собою українські та угорські народи та спільно прославляючи Пресвяту Богородицю. В майбутньому плануємо кожного року в жовтневому місяці організовувати такий духовний фестиваль, залучаючи щоразу більше колективів» розповів о. Дам’ян Габорій, священик для українців в Угорщині

Довідка:

Нагадуємо, що 30 вересня українська греко-католицька громада в Будапешті відсвяткувала свій десятий ювілей. Тоді Божественну літургію очолили : владика Йосиф (Мілян), голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ та владика Филип (Кочіш), митрополит угорської греко-католицької церкви.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *