Донецька обласна служба зайнятості посіла перше місце за рівнем охоплення незайнятих громадян активними заходами сприяння зайнятості

Сьогодні діяльність Донецької обласної служби зайнятості,  в першу чергу, спрямована на стимулювання зайнятості, оперативний пошук роботи, співпрацю з підприємствами області всіх форм власності, залучення до вирішення питань на ринку праці всіх учасників соціального діалогу. Службою зайнятості Донецької області створено систему соціального партнерства, розроблено та впроваджено новітні інформаційні технології відповідно до сучасних вимог.

Донецька обласна служба зайнятості інтенсивно реформується, покращує свої сервіси, освоює та пропонує нові механізми та форми підбору кадрів, такі як відеорезюме, скайп-співбесіда, відеовакансії та відеопрезентації навчальних закладів, консалтингові центри, центри розвитку підприємництва, запровадження професійного навчання безробітних з елементами дистанційної форми навчання  тощо. Для сприяння зайнятості вразливих на ринку праці категорій населення застосовується профілювання безробітних, соціальний супровід при працевлаштуванні з використанням підходу кейс-менеджменту, який передбачає співпрацю з соціальними партнерами – надавачами соціальних послуг.

Крок вперед в сприянні зайнятості – це застосування концепції рекрутингу, коли  для підбору роботи громадянам та кадрів для роботодавців використовуються не лише власні ресурси (бази вакансій та безробітних), а й інші джерела, зокрема сайти пошуку роботи, оголошення в ЗМІ тощо.

Для стабілізації ситуації на зареєстрованому ринку праці служба зайнятості реалізує комплекс методів і заходів, націлених на сприяння найшвидшому поверненню безробітних до активної праці. За підсумками роботи у січні-вересні 2018 року Донецька область посіла перше місце в рейтингу серед інших регіонів України за рівнем охоплення незайнятих громадян активними заходами сприяння зайнятості (друге місце – Харківська область, третє –  Луганська область).

Лише за 9 місяців цього року за сприянням служби зайнятості було  працевлаштовано 22,3 тисяч осіб, організовано професійну підготовку та підвищення кваліфікації  9 тисяч безробітних, залучено до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру майже 17 тисяч осіб.

Щодо пріоритетів на найближчий час, то це, перш за все, удосконалення профорієнтаційної роботи, впровадження інституту кар’єрного радника та супроводження безробітних до та після вирішення питання з їх працевлаштуванням.

Донецька обласна служба зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *