Не можеш пояснити свої доходи — віддай майно і посвідку на проживання. У …

Не можеш пояснити свої доходи — віддай майно і посвідку на проживання.

У Великій Британії почало діяти законодавство про незаконне збагачення. Новий правовий інструмент називається «Unexplained Wealth Order» (Порядок поводження з майном, походження якого не пояснили).

Цей інструмент застосують до іноземців, які «відмивають» кошти отримані незаконним шляхом та інвестують їх у Британії. Якщо підозрювані, або їхні родичі, не зможуть надати Національному агентству зі злочинності (National Crime Agency) докази законності коштів, власність конфіскують.

Першою «жертвою» законодавства може стати дружина Джахангіра Хаджиєва – керівника Міжнародного банку Азербайджану (2001-2015 рр). У 2016 р. він був засуджений в Баку за шахрайство і розкрадання коштів. Його дружина має «золоту візу» в Британії. Вона ризикує втрати будинок за 15 млн. фунтів і гольф-клуб, якщо не пояснить походження коштів.

Українські корупціонери тепер не зможуть сховатися у Британії. В Україні на них теж чекає відповідальність за незаконне збагачення.
За ініціативи лідера Руху “Визволення” Єгора Соболєва Парламент змінив статтю Кримінального кодексу України «Незаконне збагачення». Тягар доведення того, що майно є законним, лежить на посадовцеві. Раніше ж правоохоронні органи мали доводити, що майно є незаконним, і це було дуже важко.

Для розгляду справ про незаконне збачгачення Рух “Визволення” ініціював прийняття закону про Антикорупційний суд. З початком його роботи кримінальні справи проти топ-посадовців нарешті будуть розглянуті. А вироки оголошені.
Також Рух “Визволення” вимагає відставки Генпрокурора Юрія Луценко. Настав час покінчити з халатністю та некомпетентністю правоохоронних органів.

Ми публікуємо поіменні результати голосування у Верховній Раді та прізвища окремих топ-посадовців, замішаних у корупції. Публікуємо, аби ви знали кожного з них. І не віддавали свій голос жодному корупціонеру.

Разом з вами ми визволимо країну від корупції, бідності та окупації. Створимо сильну, незалежну, процвітаючу та самозарадну Україну

#Визволення #Україна_без_олігархів #Антикорупційний_суд

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *