Рівно рік тому ми з вами вийшли на Всеукраїнський збір За велику політичну …

Рівно рік тому ми з вами вийшли на Всеукраїнський збір За велику політичну Реформу. Рух “Визволення” зі своїм майбутнім лідером Єгор Соболєв прийшов до Парламенту з чіткими вимогами.

Ми вимагали прийняти новий виборчий кодекс, аби депутатів обирали за відкритими партійними списками. Громадяни мають право знати, кому вони делегують владу. Ми вимагали зняття депутатської недоторканності та створення Антикорупційного суду. Щоб жоден корупціонер не зміг сховатися за мандатом.

Влада крадіїв одразу показала своє ставлення до громадян. Крадії відгородились від людей кордонами силовиків і парканами. На активістів почала нападати «гвардія Авакова». Топ-посадовці опирались нашим вимогам. Проте це не завадило нам встановити наметовий табір на Грушевського.

Табір вистояв того дня, як і в наступні 136 днів. Вистояв в умовах протистояння злочинним наказам спецпризначенців та політичних репресій проти учасників Руху “Визволення”. 137 днів ми боролись за створення Антикорупційного суду, за відкриті списки та скасування депутатської недоторканості. Табір розгромили спецпризначенці тільки 3 березня 2017 року. Коли влада крадіїв кинула більше 2 тисяч спецпризначенців та нацгвардійців проти 112 активістів, які мирно спали о 7 ранку. Вони зруйнували табір, але наші ідеї перемогли.

Наші вимоги були частково виконані.
В першому читанні було прийнято Виборчий кодекс та закон про скасування депутатської недоторканості. Ми зупинили незаконну торгівлю з окупованими територіями.
Ухвалений закон про створення Антикорупційного суду. Після початку його роботи топ-корупціонери більше не зможуть уникнути покарання. Рух
“Визволення” продовжує стежити за його створенням, аби влада не заважала формуванню Антикорупційного суду.

Ми не боїмося взяти на себе відповідальність за долю країни.
Наша мета — формування доброчесної політичної культури на власному прикладі та залучення всіх людей до управління державною.

#Визволення #у_правді_наша_сила #історія

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *