Про проведення інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми 18 жовтня

З метою недопущення торгівлі людьми, профілактики правопорушень, проявів негативних явищ серед підлітків, роз’яснення існування проблеми торгівлі людьми, її основних форм та способів втягнення в експлуатацію, в загальноосвітніх закладах області спеціалістами служб у справах дітей міських рад, райдержадміністрацій, рад обʼєднаних територіальних громад, спільно з представниками ювенальної превенції відділів Головного управління Національної поліції Донецької області та фахівцями центрів соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми 18 жовтня були проведені інформаційні кампанії з протидії торгівлі людьми.

В ході просвітницьких заходів проводились лекційні заняття на виховних годинах, бесіди на загальношкільних лінійках. Організовані перегляди тематичних фільмів «Станція призначення життя», «Небезпечна гра». Здійснено попереднє і вихідне анкетування. Організовано проведення конкурсу соціальної реклами «Протидія торгівлі людьми», лекцій на загальношкільних та класних батьківських зборах.

Під час проведення заходів, їх учасники отримали інформацію про діяльність міжнародних організацій, які допомагають постраждалим від торгівлі людьми, консульських установ України за кордоном. Також до уваги присутніх було доведено, що відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», особи, які постраждали від торгівлі людьми у разі потреби можуть отримати комплексну психологічну, соціально-педагогічну, соціально-медичну, юридичну, інформаційну допомогу, допомогу у працевлаштуванні, перекваліфікації та інші види послуг в одному з діючої мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді або центрів соціально-психологічної допомоги.

Представники служб у справах дітей прийняли участь у проведенні круглих столів для педагогічних працівників, заступників директорів шкіл з виховної роботи, на яких було висвітлено питання з протидії торгівлі людьми.

Розроблено інформаційно-просвітницьку продукцію – листівки з вищезазначеного питання. При проведенні заходів було використано матеріали навчального посібника «Особиста гідність. Безпека життя. Громадська позиція».

З метою здійснення профілактичної роботи з дітьми та їх батьками були заплановані та здійснені рейди до сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах (особливо в яких виховуються діти, які систематично самовільно залишають місце постійного проживання), в ході яких проведені бесіди щодо ризиків потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, їх наслідків та комплексної допомоги при цьому.

Представники служб у справах дітей міських рад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, рад обʼєднаних територіальних громад приєдналися до щорічної Всесвітньої акції «Walk for Freedom /Хода за свободу» з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

Служба у справах дітей облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *