У Краматорську відзначили Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Сьогодні у Краматорську відбулася акція «Хода за свободу», з ініціативою проведення якої виступила Міжнародна громадська організація «Кампанія А 21». Учасниками акції стали студентська молодь, представники Донецької обласної державної адміністрації, Краматорської міської ради, представники Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Міжнародної організації з міграції, а також громадських організацій. Маршрут ходи пролягав від парку Ювілейного вулицями Академічна та Богдана Хмельницького до скверу імені Тараса Шевченка.

«Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками. Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми, – наголосила під час виступу заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Лілія Золкіна.

Спікери наголосили, що торгівля людьми була та залишається актуальною для Донеччини і України, потребуючи сьогодні консолідації зусиль державних інституцій і всієї міжнародної спільноти.

Нагадаємо,  18 жовтня 2007 року з ініціативи Європейського Парламенту був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми, як день консолідації зусиль з підвищення рівня обізнаності щодо проблеми торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища і візуалізації проблеми на глобальному рівні.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *