Ми отримали відповідь від Секретаріату Європейського Суду з прав людини …

Ми отримали відповідь від Секретаріату Європейського Суду з прав людини (ЄСПЛ) про реєстрацію нашої скарги та присвоєння їй номеру.
За допомогою юристів Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ було подано скаргу, що стосується неправомірних дій правоохоронців під час розгону наметового містечка під Верховною Радою та неефективного розслідування справи Службою Безпеки України (СБУ).

Нагадаємо, наметове містечко під Верховною Радою розгромили спецпризначенці 3 березня 2018 року. Коли влада крадіїв о 7 ранку кинула більше 2 тисяч спецпризначенців та нацгвардійців проти 119 активістів. Під час розгону табору на Грушевського спецпризначенці жорстоко побили десятки наших активістів. Їхні дії були схожі на дії «Беркуту» під час Революції Гідності. За їхніми словами, вони «просто виконували свою роботу, як і у 2014-му».

Спецпризначенці били людей, не зважаючи на те, що серед них були жінки. Деяких активістів спецпризначенці вже без свідомості тягнули по снігу до автозаків, в які «запакували» решту наших однодумців та відвезли до Печерського та Шевченківського райвідділів поліції Києва. Також на момент атаки у таборі було троє народних депутатів, але це ніяк не вплинуло на плани спецпризначенців та їхнє ставлення до активістів руху.

Тоді ми визволили всіх наших активістів з райвідділів поліції, забезпечили їм надання медичної та правової допомоги.

Ми вдячні Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ, Vitalia Lebid, Алексей Полищук (Alexey Polishchuk), Леся Кляровская (Lesya Klyarovska), Vasyl Skolskiy та Anastasiia Semka за допомогу в захисті наших побратимів.

Рух «Визволення» формує колективну систему безпеки. Кожний учасник Руху «Визволення» впевнений, що отримає повний захист від незаконного переслідування та політичних репресій.

Разом ми визволимо країну від корупції, бідності та окупації. Створимо сильну, незалежну, процвітаючу та самозарадну Україну.
#Визволення #ЄСПЛ #УГСПЛ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *