Владика Василій взяв участь у Всеукраїнському форумі “Соціальне служіння громади”

20 жовтня у місті Лева відбувався Всеукраїнський форум, присвячений соціальному служінню. Захід розпочався, як і належить, з Божественної Літургії, яку очолив Владика Василь (Тучапець) – Голова Відділу соціального служіння УГКЦ.

Екзарх Харківський ознайомив присутніх зі стратегію розвитку соціального служіння в УГКЦ, прийнятуСинодом Єпископів у 2016 році.

З вітальним словом виступив запрошений гість з Білорусії –  о. Віталій Дабраловіч, директор тамтешнього національного Карітасу, а також Мирослав Русин, директор Карітасу Мукачівської Греко-Католицької єпархії. Отці коротко презентували доробки з працею локальних осередків благодійної організації, враховуючи потреби різних регіонів, у яких трудяться на Божу Славу.

Програма Всеукраїнського форуму була вдосталь насичена різноманітними «спічами». Отож, во-ім’я регламенту своєю доповіддю не поцурався пожертвувати  віце-президент Карітасу України, заступник голови Відділу соціального служіння УГКЦ – о. Андрій Нагірняк. Отець пожартував, що його «подаяння» було не дискомфортним, адже своєю порцією аплодисментів від гостей він вже наситився сповна.

Про теоретичну складову служіння ближнім розповіла п. Тетяна Семига, доктор політичних наук, доцент, проректор з наукової роботи Академії праці, соціальних відносин і туризму, та Василина Дибайло, директор Міжнародного благодійного Партнерства «Кожній дитині».

Досвідом і здобутками соціального служіння в громадах також поділились представники з невеликих, проте продуктивних парафій у Лозовій, Надвірній та Дубно.

До речі, форум відбувся у приміщенні Львівської Духовної Семінарії.

Іларіон Паньків

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *