Владика Василій взяв участь у празничних святкуваннях харківського Свято-Дмитріївського храму УАПЦ

 

8 листопада, з нагоди свята св. Димитрія Мироточця, у храмі св. Димитрія УАПЦ (о) м. Харкова відбулися празничні богослужіння. Архиєрейську Св. Літургію очолив Архиєпископ Ігор (Ісіченко) за участі Екзарха Харківського Владики Василія (Тучапця). Опісля богослужінь відбувся урочистий обхід навколо церкви.

Владика Ігор привітав кир Василія, звернувши увагу на єднання, до якого йде Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ. “Нелегкий шлях є до з’єднання між християнами, – зазначив Екзарх Харківський Владика Василій, – сьогоднішнє свято, Євангеліє, дає нам підказку. Христос, звертаючись до своїх учнів, готує їх до випробування і каже: «Я зішлю вам Утішителя – Духа Істини, який свідчитиме за мене, і ви також будете свідчити за мене». Дух Істинний, який надихає, який дає цю істину, просвічує і вказує людині правдивий шлях. Він дає силу свідчити Христа»

Владика Василій підкреслив, що шлях свідчення Христа, Його істини, Його правди, є шляхом любові. Це є найкращим і найбільшим свідченням християнського життя і вірності Христові, коли ми в серці перебуваємо в любові і ділимося цією любов’ю з нашими братами. “Отож, вітаючи вас з цим храмовим святом, бажаю вам бути тими свідками правди, свідчити Христа саме цією щирою християнською любов’ю в українському суспільстві, у місті Харкові”, – додав кир Василій.

Зазначимо, що на завершення святкувань було освячено виставку, приурочену 25-літтю служіння у цьому храмі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *