Брифінг представника прес центру ООС 11 11 2018



10 листопада, ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість ворожих обстрілів, у порівнянні з попередньою добою,практично не змінилася. Найбільша активність противника зафіксована на Донецькому, а ознаки до загострення спостерігаються на Луганському та Світлодарському напрямках.
Всього зафіксовано 10 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Під час обстрілів, озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, було застосовано 3 рази, з загальною витратою 12 мін. Протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Новотошківське, Золоте, Новолуганське, Піски, Марїнка, Тарамчук та Гнутове.
Вдень, поблизу Новотошківського, наші опорні пункти піддалися вогневому впливу з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів, жоден військовослужбовець Об'єднаних сил на Луганському напрямку не постраждав. Противник уникає активних зіткнень, та, разом з тим, намагається підтримувати нестабільність на Попаснянському напрямку. Ворожий вогонь із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів зафіксовано поблизу Золотого. Наші підрозділи вдавалися до активних дій у відповідь. Внаслідок ведення вогню російськими окупантами, жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.
Знову відзначається намагання противника відновити напруження на Світлодарськомунапрямку. По позиціяхнаших військових в районі населеного пункту Новолуганське, противник відкривав вогонь з мінометів калібру 82 та 120 мм. Підрозділи, що обороняються, вжили необхідних заходів для припинення ворожих обстрілів. На цьому ж напрямку, в ході проведення заходів з недопущення проникнення ДРГ противника у проміжки між спостережними постами, внаслідок спрацювання вибухового пристрою, що був встановлений окупантами, 2 військовослужбовці Об'єднаних сил загинули, ще двоє – зазнали поранень. На Донецькому напрямку, тричі за минулу добу точилися бойові дії поблизуМар'їнки, двічі – неподалік Тарамчука та один раз – у районі Пісків. Окупанти відкривали прицільний вогонь з гранатометів, стрілецької зброїі великокаліберних кулеметів. Підрозділи Об'єднаних сил адекватно відповідали вогнем з чергових засобів. Втрат на цьому напрямку не допущено. На Приазов'ї противник дещо зменшив вогневу активність – зафіксовано один обстріл з великокаліберних кулеметів та гранатометівоборонцівГнутового.Об’єднані сили тримають ситуацію на Маріупольському напрямку під своїм контролем та готові до реагування на різкі зміни в обстановці. Втрат особового складу не допущено.
Поточної доби, вогневої активності ворога на лінії зіткнення не зафіксовано.
Загалом, ситуація на лінії зіткнення контрольована Об’єднаними силами. Противник продовжував вести прицільні обстріли позицій Об'єднаних сил зі стрілецької зброї, гранатометівта, на деяких напрямках, змінометів. Фіксується зменшення вогневої активності ворога на Приазов'ї, проте, противник здійснює спроби загострити ситуацію на Світлодарському напрямку.
Об'єднані сили продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню загарбниками, вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.
За уточненими даними розвідки, протягом минулої доби, одного російського окупанта знищено, ще вісім загарбників отримали поранення. Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.
Слава Україні!
Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *