Брифінг представника пресс центру ООС 13 11 2018



12 листопада, ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість обстрілів, у порівнянні з минулою добою, суттєво не змінилась. У порушення досягнутих домовленостей, противник продовжив застосування мінометів калібру 82 мм з загальною витратою 20 мін.
Окупанти 9 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому, двічі – з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.
Найбільша ворожа активність зафіксована на Донецькому та Попаснянському напрямках.
На Луганському, Світлодарському та Горлівському напрямках противник вогневої активності не проявляв. Об'єднані сили посилили заходи розвідки та, у готовності до будь-яких змін у обстановці, продовжують удосконалення оборонних укріплень.
Посеред дня, неподалік Троїцького та хутора Вільний, що на Попаснянському напрямку, опорні пункти Збройних сил України піддалися вогневому впливу противника з мінометів калібру 82 мм. Під прикриттям їх вогню, російські окупанти обстрілювали наші позиції ще й з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Враховуючи інтенсивність та щільність вогню Об'єднані сили вживали адекватних заходів. На жаль, в ході бою, один наш військовослужбовець отримав легке поранення.
На Донецькому напрямку, інтенсивність використання ворогом великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї була не високою. Проте, наші військові, в окремих випадках, адекватно відповідали на вогонь противника. Бойові дії велися в районах населених пунктів Березове та Верхньоторецьке, а біля Красногорівки і Степного обстріли ворога носили провокативний характер. Жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав. На Маріупольському напрямку зафіксовано зменшення загальної кількості обстрілів, проте, напруження зберігається неподалік Водяного. Тут, по позиціях Об'єднаних сил російсько-окупаційні війська вели вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Відповідь наших оборонців була адекватною. Втрат серед українських військовослужбовців на Приазов'ї не допущено. Ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Протягом минулої доби, кількість обстрілів залишилась практично незмінною. Застосування важкого озброєння фіксувалось тільки на Попаснянському напрямку. На інших ділянках поблизу лінії зіткнення відзначається відносне затишшя.
Від початку цієї доби ворог вогневої активності не проявляв.
Підрозділи Об'єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів та готові до більш активних дій.
За уточненими даними розвідки, протягом 12 листопада, одного з окупантів було знищено, ще двох – поранено.
Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, для перевірки затримано 6 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 3 факти незаконного обігу наркотичних засобів та один факт незаконного поводження зі зброєю. Також зафіксовано 32 адміністративні правопорушення.
Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.
За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 16 тисяч чоловік та понад 2 тисячі транспортних засобів. З різних причин, відмовлено в пропуску через лінію розмежування 11-и особам. В ході здійснення контрольних заходів, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму 116 тисяч гривень. Також, зафіксовано один факт використання підроблених документів та одну спробу надання неправомірної вигоди прикордонному наряду. Окрім того, виконано 42 доручення уповноважених державних органів.
Українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін у Мар’їнці здійснено координацію та супроводження робіт з відновлення будинків місцевих жителів. Також проведено супровід виконання ремонтних робіт ліній електропередач Петрівського водозабору, газопроводу високого тиску ГРС на ділянці Мар’їнка-Красногорівка та усунення аварійної ситуації на каналізаційному колекторі у Новолуганському.
Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична ситуація залишається стабільною. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.
Слава Україні!
Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *