Брифінг представника пресс центру ООС 20 11 2018



Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Найбільша напруженість відзначається на Луганському напрямку. Також висока вогнева активність противника зберігалась на Донецькому напрямку та на Приазов'ї. В ході обстрілів російські окупаційні війська 9 разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Всього, за 19 листопада, окупанти 21 раз порушили режим припинення вогню, в тому числі й із застосуванням мінометів 120-го та 82-го калібру, з загальною витратою 50 мін.
На Луганському напрямку, загарбники відкривали зосереджений вогонь з мінометів калібру 82 та 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил в районах Кримського, Жолобка і Новотошківського. Об'єднані сили вживали адекватних заходів – у ході бойових дій, втрат серед особового складу не допущено. На Попаснянському напрямку, противник продовжує вести вогонь неподалік хутора Вільного. Обстріли систематично ведуться з житлових кварталів населених пунктів Золоте-5 та Мар'ївка. Окрім цього, вчора, у цьому районі проводилися ремонтні роботи на повітряній лінії електропередач, що не завадило бойовикам російсько-окупаційних військ, усупереч будь-яким домовленостям, відкрити вогонь по позиціях Об'єднаних сил. Під час обстрілу з великокаліберних кулеметів, поранення отримав один військовослужбовець Об'єднаних сил. 19 листопада, окупанти застосували міномети калібру 82 мм поблизу Луганського, а з гранатометів та великокаліберних кулеметів – турбували наших оборонців у районі Травневого. У ході бойових дій, втрат серед особового складу Об'єднаних сил та цивільних осіб не допущено.
Продовжуючи активну дезінформацію та розповсюдження фейкових повідомлень щодо можливих хімічних атак з боку Об'єднаних сил, російсько-окупаційні війська, на Донецькому напрямку, відкривали вогонь у смузі від Авдіївки до Новотроїцького. Інтенсивно вівся вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. В ході бойових дій, отримали поранення два військовослужбовці Об'єднаних сил. Об'єднані сили дотримуються взятих зобов’язань і виконують бойові завдання у суворій відповідності до чинного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права. Проте, для захисту життя та здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення й надалі будуть вживати рішучих заходів. Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Для обстрілу неподалік Водяного ворог застосував міномети калібру 82, а у районі Чермалика – ще й 120 мм. Біля Павлополя, Водяного та Гнутового загарбники використовували великокаліберні кулемети і гранатомети. Ситуація на Приазов’ї залишається під контролем Об’єднаних сил – у ході бойових дій втрат особового складу не допущено.
Від початку поточної доби противник вогневої активності не проявляв. Відмічаємо, що окупанти поновили спроби ведення повітряної розвідки наших позицій. Так, вчора, засобами Об'єднаних сил, виявлено два випадки застосування противником БПЛА. При цьому, один безпілотний літальний апарат російського виробництва Орлан-10 здійснював розвідку з перетином лінії розмежування.
Після підтвердження роботи безпілотника радіолокаційними засобами ППО, близько 12:20, ціль було знищено вогневим підрозділом протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗСУ зі складу Об'єднаних сил. Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції стабільна. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.
Слава Україні!
Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *