Французького режисера Жан-Люка Ґодара запросили на культурний захід в …

Французького режисера Жан-Люка Ґодара запросили на культурний захід в Ермітажі. Але для нього аморально підтримувати Олега Сенцова і при цьому їздити в Росію. А як щодо українців?

Виталий Портников (Vitaly Portnikov): «Не можна однією рукою підписувати лист на підтримку Сенцова, а іншою ногою – перетинати російський кордон. Зате нам все можна. Сотні тисяч українських громадян – і аж ніяк не обов’язково шанувальників Путіна – щодня цей кордон перетинають. Тому що потрібно заробити, тому що родичі, тому що просто хочеться. І це аж ніяк не тільки вихованці радянського часу з його звичним конформізмом. Подивіться, скільки молодих людей 18-25 років кривляється в Інстаграмм на тлі Красної площі – в той час, як їхні ровесники гинуть і калічаться на лінії зіткнення. І не тільки кривляються – лізуть у телевізор, танцють і співають, весело живуть.»

Одні за гроші лізуть в ефір російських пропагандистів. Інші добровільно приходять на «112 Україна» й «NEWS ONE». Через рейтинги, зв’язки чи проблеми з совістю. А потім ті самі люди закликають боротися з корупцією чи російським впливом.

Якщо ви проти корупції та впливу Кремля — покажіть це на власному прикладі. Не їздіть до країни-агресора, ігноруйте російських пропагандистів та не купуйте російські товари й інформаційні продукти. «Тому що політична повія, яка говорить про моральність і боротьбу з будь-чим – від корупції до фальсифікації – це те ж саме, що воша, яка говорить про гігієну. Якщо не вилікуєш коросту колабораціонізму – ніяка вода тобі не допоможе, навіть свята.» – Виталий Портников (Vitaly Portnikov).

#Купуєш_у_Росії_фінансуєш_ворога!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *