Владика Василій взяв участь у Святій Месі в Києві, яку очолив кардинал Пітер Тарксон

18 листопада 2018 року, в костелі Святого Олександра в Києві, Святу Месу в латинському обряді очолив кардинал Пітер Тарксон, голова Дикастерії служіння інтегральному розвиткові людської особи.

 

Разом із посланцем Папи співслужили Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті, римо-католицькі та греко-католицькі владики, як рівно ж священики обох Католицьких Церков. Зокрема УГКЦ представляли владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, та владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київський.

Варто зазначити, що кардинал разом з двома своїми співпрацівниками перебував в Україні, завершуючи та підсумовуючи акцію «Папа для України». Протягом двох років в Україні розподілялась допомога, зібрана в католицьких святинях Європи для українців, які постраждали від військового конфлікту на Сході України.

  • Під час проповіді кардинал Пітер Тарксон зазначив, що, хоча акція «Папа для України» закінчилася, Папа  Франциск усім серцем надалі з українським народом, та буде намагатися знайти нові можливості допомоги для найбільш потребуючих.
  • Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *