Брифінг представника пресс центру ООС 27 11 2018



Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Найбільша напруженість відзначається на Луганському та Попаснянському напрямках. Всього, 26 листопада, окупанти 18 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі, в ході обстрілів, російські окупаційні війська 7 разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з загальною витратою 62 міни. На Луганському напрямку, загарбники відкривали зосереджений вогонь з мінометів калібру 120 мм та гранатометів різних систем по позиціях Об'єднаних сил в районі Малинового. Ввечері провокативний вогонь противника зі стрілецької зброї зафіксовано поблизу Станиці Луганської. Об'єднані сили вживали адекватних заходів – у ході бойових дій, втрат серед особового складу не допущено. На Попаснянському напрямку, противник продовжує вести вогонь неподалік хутора Вільного. Три обстріли окупанти здійснили з житлових кварталів населеного пункту Золоте-5, два з них – із застосуванням мінометів 82-го калібру. Втрат серед особового складу та цивільних осіб не допущено.
Поблизу Луганського наші опорні пункти піддалися вогневому впливу з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Об'єднані сили адекватно відповідали на вогонь противника. Внаслідок бойових дій, на Світлодарському напрямку, жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав. Відзначається намагання збройних формувань Російської Федерації відновити напруження на Горлівському напрямку. По позиціях Об'єднаних сил в районі населеного пункту Південне, противник відкрив зосереджений вогонь з автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру. Підрозділи, що обороняються, вжили необхідних заходів для припинення ворожих обстрілів. Внаслідок бойових дій у цьому районі легко поранено двох військовослужбовців ЗСУ.
На Донецькому напрямку, зосереджений вогонь окупанти відкривали у районі Верхньоторецького і Красногорівки. Крім того, неподалік Опитного, окупанти вели обстріли з мінометів 82-го калібру. Об'єднані сили вживали заходів щодо подавлення вогневих засобів противника. У ході бойових дій, жоден військовослужбовець Збройних Сил України не постраждав. Не спадає напруга на Маріупольському напрямку. Російсько-окупаційні війська, з гранатометів та великокаліберних кулеметів, вели вогонь по наших оборонних укріпленнях в районі населених пунктів Павлопіль та Широкине. А поблизу Водяного і Гнутового ворог, окрім того, здійснював вогневий вплив з мінометів калібру 82 мм. Втрат серед українських військовослужбовців на Приазов'ї не допущено. Від початку цієї доби противник вогневої активності не проявляв. Загалом, ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Ворог вів прицільні обстріли наших позицій зі стрілецької зброї, гранатометів та забороненого Мінськими угодами озброєння на всіх напрямках лінії зіткнення. Відмічається збільшення інтенсивності обстрілів у районах населених пунктів Станиця Луганська та Золоте. Стабільно напружена, але повністю контрольована ситуація на Приазов'ї. Об'єднані сили виконують бойові завдання у повній бойовій готовності, ведуть активну розвідку та удосконалюють оборонні укріплення. У всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення. За уточненими даними розвідки, 26 листопада, трьох російських окупантів було знищено, ще три бойовики збройних формувань Російської Федерації отримали поранення. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.
Слава Україні! Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *