Подвійні стандарти правоохоронців стали звичним явищем для всієї України. …

Подвійні стандарти правоохоронців стали звичним явищем для всієї України. Особливо це помітно в Кривому Розі, який очолює Юрій Вілкул.

Активіст Руху «Визволення» Антон Кравченко намагається прискорити соціальні зміни в своєму місті. За час громадської активності Антон піддавався фізичним нападам. Йому псували майно, вдавались до кримінального переслідування та дискримінації в провладних ЗМІ.

Для протидії активним громадянам в місті створено комунальне підприємство «Криворізька муніципальна гвардія». В Антона виник черговий інцидент з охоронцями мера – працівниками муніципальної криворізької гвардії. Які не пускають людей на сесії міськради та обмежують доступ до посадових осіб в прийомні дні. А мають охороняти комунальну власність, дбати про збереження майна громадян і допомагати правоохоронцям.

Активіст вирішив дізнатися, чому працівники муніципальної гвардії сплять на робочому місці та розпивають алкогольні напої. За це на нього напали, гумовою палицею відбили нирку. При цьому в працівника КП зафіксували поранення ноги.

Антон Кравченко: «Як завжди, я написав заяву про побиття і муніципал. Пройшло декілька місяців, мене жодного разу не викликали ні по моїй справі, ні по справі відкритій по мені, і вчора мені телефонує слідча і запрошує завтра прийти до прокурора та отримати ПІДОЗРУ! Без жодних викликів, та будь-яких процесуальних дій! Наприклад, коли наші громадські організації, пишуть заяви на посадових осіб за хабарі, зловживанням службового становища, або нанесення державі збитків, то слідчі роблять що завгодно, але не оголошують підозру! Зазвичай не відкривають справу, а потім декілька разів пробують її закрити.

Якщо напад (на активіста) вдалий, і активіста побили чи вбили, правоохоронні органи ніколи не знайдуть замовників. Якщо ж, напад вдалось відбити, і виявилось що нападник отримав подряпину, то кримінальна справа готова. А коли на слідчих починаєш тиснути клопотаннями, вони справу передають одне одному, та довго з нею ознайомлюються. Жодний дисциплінарний метод не працює, ні з поліцейськими ні з прокурорами, оскільки такий розклад в першу чергу влаштовує їх керівників.»

Рух “Визволення” формує систему колективного захисту активних громадян. Щоб ми знали один одного. Щоб всі хто може планувати злочини знали, що це не буде безкарно. Буде великий резонанс, велика відсіч. Проект має назву «ЗахисТИ»

Запрошуємо всіх в п’ятницю 30 листопада на презентацію проекту «ЗахисТИ».
Захід розпочнеться об 12:00 в Українському кризовому медіацентрі за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 2 (Український дім).

#ОдинЗаВсіхІВсіЗаОдного

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *