У Вашингтоні взяла участь у круглому столі в Атлантичній Раді – Atlantic Council. …

У Вашингтоні взяла участь у круглому столі в Атлантичній Раді – Atlantic Council. Зустріч відбувалася за принципом Chatham House – нерозголошення авторства висловлювань задля більшої відвертості – тому розповісти, хто і що думає про ситуацію в Україні, не маю права. Скажу лише, що у круглому столі взяли участь понад 20 представників Атлантичної Ради, виконавчої влади США, міжнародних фінансових інституцій та провідних дослідницьких центрів.

Тема круглого столу – безпекова ситуація в Україні.

Цю ж тему обговорили із сенатором США від Арканзасу Senator Tom Cotton, членом сенатських Комітетів з питань збройних сил та розвідки. Сенатор, до речі, є співавтором свіжої резолюції щодо засудження російської агресії проти українських військових кораблів в Керченській протоці.

Обговорили конкретні кроки, які б могли здійснити найближчим часом Адмністрація та Сенат США, щоб посилити підтримку української армії, зокрема військово-морського флоту.

Я закликала до посилення санкцій проти Росії та висловила позицію, що Мінські угоди були необхідними, але недостатніми для встановленння стійкого миру в Україні. Тому наголосила на необхідності проведення переговорів в форматі «Будапешт плюс» з лідерами країн-підписантів Будапештського меморандуму із залученням Верховного комісара ЄС та керівництва Німеччини.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *