Брифінг представника прес центру ООС 08 12 2018



7 грудня, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалась під повним контролем наших підрозділів. Всього, зафіксовано 13 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Досить інтенсивно ворог застосовував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Найбільшу вогневу активність збройні формування Російської Федерації проявили на Донецькому напрямку. На Луганському напрямку, біля Кримського, противник вів прицільний вогонь по наших позиціях зі станкових гранатометів та кулеметів великого калібру. Ситуація у цьому районі утримується під контролем українських підрозділів. Втрат немає.
На Горлівському напрямку минула доба відзначалася спробами російсько-окупаційних військ відновити бойові дії у районі населеного пункту Зайцеве. Спочатку наші опорні пункти тут обстрілювали з озброєння бойових машин піхоти, а потім – окупанти відкрили прицільний вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Підрозділи Об'єднаних сил вжили відповідних заходів щодо недопущення ескалації конфлікту в цьому районі. У ході бойових дій, отримав поранення один військовослужбовець Збройних Сил України.
На Донецькому напрямку, бойові дії тривали на підступах до п’яти населених пунктів у смузі нашої оборони від Авдіївки до Тарамчука. Ворожий обстріл з озброєння БМП зафіксовано неподалік Пісків, а в усіх інших випадках вогонь вівся зі стрілецької зброї, гранатометів та кулеметів великого калібру. Підрозділи, що обороняються, вживали заходів щодо припинення вогневої активності противника – втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено.
Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Російські окупанти обстрілювали наші позиції на підступах до населених пунктів Чермалик, Богданівка, Гнутове та Водяне. Важке озброєння не застосовувалося, проте відзначено інтенсивний вогонь з великокаліберних кулеметів і гранатометів різних типів. Також, на Приазов'ї, зафіксовано активність ворожого снайпера. У ході бойових дій, смертельне поранення отримав один український військовослужбовець.
Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Противник, не зважаючи на мирні домовленості, продовжує ведення вогню, переважно – із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів різних типів. У порівнянні з минулою добою інтенсивність обстрілів не змінилася.
Від початку цієї доби ворог вогневої активності не проявляв.
Підрозділи Об'єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.
За уточненими даними розвідки, 7 грудня, двох російських окупантів було знищено, ще два загарбники – отримали поранення.
Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Протягом минулої доби, правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 6 осіб, причетних до незаконних збройних формувань та виявлено 42 адміністративні правопорушення. Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:
– 16 крадіжок;
– 1 факт незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
– 11 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.
Під час забезпечення публічного порядку припинено 687 адміністративних правопорушень. Також виявлено 342 адміністративних правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.
Із незаконного обігу, 7 грудня, вилучено 58 набоїв калібру 5,45 мм, 38 грамів канабісу, 1 кущ рослини коноплі та 6 грамів інших наркотичних речовин.
Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.
За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало понад 37 тисяч осіб та 4 тисячі 634 транспортних засоби. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 33-м особам. Окрім того, в КПВВ, виконано 89 доручень уповноважених державних органів. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму 40 тисяч гривень. Виявлено по одному факту використання підроблених документів і документів, виданих окупаційною владою, та зафіксовано дві спроби надання неправомірної вигоди прикордонному наряду.
Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом минулої доби, здійснено супроводження безпечного проїзду працівників робочої зміни до ДФС і у зворотному напрямку. Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною. Слава Україні! Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *