КПВВ «Станиця Луганська» – найкраще обладнаний пункт перетину лінії …

КПВВ «Станиця Луганська» – найкраще обладнаний пункт перетину лінії розмежування, – Вадим Черниш

Міністр України з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш відвідав контрольно-пропускний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська». Супроводжував гостя під час його робочої поїздки заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.
Розповідаючи про головну мету своєї поїздки, Вадим Черниш наголосив: «Я хотів би на власні очі побачити результати робіт з реконструкції КПВВ. Це безперечно позитивні зміни. Передусім вони стосуються швидкості обробки персональних даних осіб, які перетинають лінію зіткнення, створення більш зручних умов для їх очікування».
Очільник МінТОТу також відзначив успішність діяльності обласної влади у переобладнанні КПВВ та благоустрою його прилеглої території, підтримці високого рівня безпеки громадян.
Наприкінці Вадим Черниш наголосив: «КПВВ «Станиця Луганська» – найкраще обладнаний пункт перетину лінії розмежування».
Під час особистого огляду він поспілкувався з прикордонниками, які несуть свою службу на пункті пропуску, пересічними громадянами, представниками міжнародних організацій, які докладають значних зусиль для створення комфортних умов перетину лінії зіткнення.
Вадим Черниш зауважив, що РФ та окупаційна адміністрація у Луганську докладають максимум зусиль для погіршення соціально-економічного стану жителів непідконтрольної території:
«Неодноразово під час засідань Тристоронньої контактної групи у Мінську ми закликали протилежну сторону відкрити КПВВ у Золотому та відновити дерев’яний міст через Сіверський Донець у Станиці Луганській. Проте ніяких позитивних зрушень з боку незаконних збройних формувань ми до сих пір не бачимо. У разі виконання цих зобов’язань окупантами значно зменшиться соціально-економічна напруга на єдиному наявному КПВВ Луганської області».
Юрій Клименко подякував Вадиму Чернишу та міжнародним організаціям за принципову позицію у підтримці ініціатив щодо протимінної безпеки громадян на прифронтових територіях.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *