На Луганщині підбито підсумки щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти …

На Луганщині підбито підсумки щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

У відповідному засіданні «круглого столу» в Сєвєродонецьку взяла участь заступник голови облдержадміністрації, голова обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми Ольга Лішик.

Під час заходу акцентовано, що план обласних заходів виконано в повному обсязі.

Загалом в області відбулося майже 500 заходів щодо запобігання, протидії та реагування на випадки насильства, утвердження принципів ґендерної рівності.

Велику увагу приділено питанню підтримки та інклюзії осіб з інвалідністю, у тому числі, жінок. Про форуми, зустрічі із ініціативними групами осіб з інвалідністю розповіли радник з питань примирення та соціальної єдності Програми розвитку ООН Ганна Борова та заступник начальника управління – начальник відділу молодіжної політики та організаційно-аналітичної роботи управління молоді та спорту облдержадміністрації Євгенія Ратіхіна.

Зокрема, поінформовано, що за підтримки ПРООН сформовано мобільні групи осіб із порушеннями опорно-рухової системи та вадами зору, які провели в чотирьох містах області аналіз безбар’єрності. За підсумками голови двох міст відреагували на надані зауваження, провели зустрічі із мобільними групами для пошуку спільних рішень. Активні особи цієї категорії вже залученні до навчання проектному менеджменту для подальшої участі у проектах розвитку.

Директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Єременко відзначила проведену в області роботу щодо підвищення кадрового потенціалу фахівців як обласного, так і місцевого рівнів.

Координатор по психічному здоров’ю та психосоціальної підтримки організації «Лікарі світу» Ганна Голоктіонова розповіла про продовження проекту «Відповідальність починається з нас» щодо попередження та реагування на факти насильства у Станично-Луганському районі.

За підсумками акції сформовані рекомендації щодо налагодження міжвідомчої взаємодії суб’єктів із запобігання і протидії домашньому і ґендерно обумовленому насильству, підвищення кадрового потенціалу на місцевому рівні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *