Брифінг представника прес-центру О0С 15 12 2018



Минулої доби обстановка в районі проведення операції загострилася, втім, залишалася цілком контрольованою Об'єднаними силами. Найбільша напруженість відзначається на Попаснянському напрямку. В ході обстрілів, російські окупаційні війська 2 рази застосували заборонене Мінськими угодами озброєння.
Всього, протягом 14грудня, окупанти 10 разів порушили режим припинення вогню, зокрема, із застосуванням мінометів
82-го калібрів з загальною витратою 38 мін.
Ворог відкривав вогонь з мінометів калібру82 мм. неподалік населеного пункту Хутір Вільний на Попаснянському напрямку та в районі міста Світлодарськ.
Позиції наших військ піддалися вогневому впливу з БМП -2, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу населених пунктів Мар'їнка, Піски, Старогнатівка, Первомайське на Донецькому напрямку.
Відзначається напруження на Маріупольському напрямку. По позиціях наших військових в районі населеного пункту Чермалик противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем,великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також в районі населеного пункту Гнутове зафіксовано роботу снайпера.
Внаслідок бойових дій в районі населеного пункту Піски на Донецькому напрямку отримав легке поранення однин військовослужбовець Об'єднаних сил.
У відповідь на загострення ситуації на лінії зіткнення та у прифронтових населених пунктах, Об’єднані сили вживають рішучих заходів щодо припинення ворожих провокацій, захисту життя та здоров’я особового складу і цивільного населення. За даними розвідки, 14 грудня двох окупанти зі складу збройних формувань Російської Федерації було знищено.
Ситуація на лінії зіткнення є повністю контрольованою.
Криміногенна ситуація в районі виконання завдань ООС залишається контрольованою.
Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 3-х осіб, причетних до незаконних збройних формувань та виявлено 45 адміністративних правопорушень. Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:
– 9 крадіжок;
– 4 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
– 5 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.
Під час забезпечення публічного порядку припинено 395адміністративних правопорушень. Також, виявлено 166 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.
Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено
2 рушниці калібру 5,6 мм., 25 набоїв калібру 5,45 мм.,45 набоїв калібру 7,62 мм.
Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.
За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та з неї,прослідувало понад сорок тисяч осіб та 4852 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 39 особам. Окрім того, в КПВВ, виконано 77 доручень уповноважених державних органів.
Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 14 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно. Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *