Плани на три роки: Кремінщина реалізує проектів на 200 млн грн Сьогодні, 17 …

Плани на три роки: Кремінщина реалізує проектів на 200 млн грн

Сьогодні, 17 грудня, відбулось перше засідання Ради регіонального розвитку Кремінського району, під час якого було презентовано проект перспективного плану розвитку Кремінщини на 2019-2021 роки. Представила на розсуд громадськості проект голова райдержадміністрації Наталія Чехута.
«Президентом України ініційовано реформи у галузі охорони здоров’я, освіти, соціального захисту та надання соціальних послуг та інших сферах життєдіяльності нашої держави. Для розвитку інфраструктури в усіх куточках України, покращення умов надання послуг закладами охорони здоров’я, освіти, соціального захисту, виділяються значні кошти з Державного бюджету, – зазначила очільниця Кремінщини – Підтримуючи загальноукраїнський процес, район вже розпочав реалізувати довгострокові проекти, які будуть завершені у 2019-2021 роках».
За попередньою інформацією планується реалізувати десятки проектів на загальну вартість понад 200 млн грн, а вартість найамбітніших з них перевищує 5 млн грн.
Так, в освітній галузі планується реалізувати два проекти на загальну суму 28,4 млн. грн, а саме будівництво каркасної спортивної зали для Кремінської ЗОШ № 2 I-III ст. та підготовка та переоснащення Кремінської ЗОШ № 4 І-ІІІ ст. з метою організації на її базі опорного навчального закладу.
У сфері охорони здоров’я передбачається модернізація трьох лікарських амбулаторій загальної практики-сімейної медицини вартістю 25,1 млн грн, капітальний ремонт будівель КУ «Кремінське районне територіальне медичне об’єднання», прилеглої території та закупівлю медичного автотранспорту за 61,7 млн грн.
Крім того, було наголошено на необхідності продовженні реалізації проекту «База відпочинку «Лісна поляна» – центр розвитку туризму», який створить сучасні умови для відпочинку, а також відкрити нові робочі місця. Потужність об’єкту після реконструкції становитиме 80 осіб на добу. Вартість проекту становитиме 8,5 млн грн.
Міська влада Кремінної планує закупити сміттєзбиральні машини на 10,5 млн грн та реконструювати проспект Дружби за 5,2 млн грн.
Наталія Чехута звернула увагу присутніх на ще один перспективний проект у сфері соцзахисту. Зокрема, планується капітальний ремонт позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Мрія» загальною вартістю 41,5 млн грн. Проект допоможе покращити надання оздоровчих послуг дітям. Капітальний ремонт передбачає співфінансування з районного бюджету у розмірі 10 % від зазначеної суми.
Реалізація проекту дасть змогу зміцнити існуючу матеріальну базу закладу та створити нові умови для оздоровлення і відпочинку не тільки дитячого населення Кремінського району, але й усієї області.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *