Замість виконання вимог людей – Кримінальна справа за тиск при виконанні …

Замість виконання вимог людей – Кримінальна справа за тиск при виконанні службових повноважень.
Замість публічних вибачень – переслідування в судах.

Восени 2014 році після відкриття кримінальних справ на родичів бійців 40-го БТО, які у відчаї перекрили місцеву дорогу через події Іловайського котла, криворізькі активісти (зокрема Антон Кравченко) зібрались під стінами місцевої прокуратури на акцію проти бездіяльності транспортного прокурора Андрія Іванова з вимогою скласти повноваження останнього. У відповідь, правоохоронець, не лише не пішов на зустріч людям, а навпаки, звернувся з заявою до колег які в результаті відкрили вже проти активістів кримінальні справи за статтями тиск при виконанні службових повноважень та погроза вбивством.

Протягом 2 довгих років як триває судовий процес, станом на сьогодні вже колишні прокурор Андрій Іванов до суду з’явився лише раз і так і не спромігся дати відповідь на питання в чому сама було йому “погроза вбивством”.

Апеляційний суд відправив справу на новий розгляд і завтра він відбуватиметься в Кривому розі. А у Шевченківському районному суді міста Києва буде таки проходити допит екс-прокурора та забезпечений відео-зв’язок з судовим засіданням в Кривому Розі.

Приходьте завтра о 10:00 до Шевченківського суду міста Києва (вул. Дегтярівська 31) на допит екс-прокурора та підтримайте активістів з Кривого Рогу!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *