Рятувальникам передали 41 пожежний автомобіль



Сьогодні, 20 грудня, на Київщині, підрозділам ДСНС у дев'яти регіонах передали сертифікати на 41 пожежний автомобіль. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за час модернізації техніки ДСНС, тобто за три роки, підрозділи рятувальників отримали близько 500 нових машин. А в цьому році 125 пожежних машин.
«У нас видатна подія, 41 автомобіль із 125, які тільки в цьому році поставлені підрозділам ДСНС. Завтра прилітає перші два вертольоти за контрактом з французькою компанією Airbus. Це масштабний контракт нової системи авіаційної безпеки. А після обіду ми будемо проводити переговори про закупівлю нових вітчизняних пожежних літаків. Переоснащення служби надзвичайних ситуацій – це ключовий показник безпеки нашої країни. Але зрозуміло, що служба ДСНС сильна не автомобілями та вертольотами. А саме вами, нашими рятувальниками, на яких ми покладаємось»,- сказав Арсен Аваков.
Своєю чергою, голова ДСНС Микола Чечоткін зазначив, що служба продовжує роботу над соціальним забезпеченням рятувальників.
«Ви всі були свідками того, як модернізувалась наша служба. І сьогодні на перший план у нас виходить саме соціальний захист наших рятувальників. Це і зарплатня, і забезпечення житлом. Разом зі старими автомобілями у небуття відходить малопрестижна і малооплачувана професія рятувальника. Ми й надалі будемо працювати над покращенням автомобільного парку ДСНС. А разом з тим, підвищувати рівень захисту рятувальників. Думаю, що ці автомобілі значно підвищать ефективність вашої роботи», ‑ наголосив Микола Чечоткін.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *