Для рятувальників та гвардійців в Україну прибули перші гвинтокрили



В Україну сьогодні, 21 грудня, прибули перші два вертольоти Airbus Н225 Super Puma в рамках Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС.
Один з них передали підрозділам Державної служби з надзвичайних ситуацій, інший – Національної гвардії України. Всього до кінця 2021 року система авіаційної безпеки МВС в рамках україно-французького контракту отримає 55 вертольотів Airbus. Президент України Петро Порошенко заявив, що завдяки зусиллям команди МВС проект з авіаційної безпеки вдалося запровадити за рекордно короткий термін.
«Сьогоднішій день – не пересічна подія, це яскраве свідчення укріплення матеріальної бази для наших прикордонників, для наших рятувальників, для нацгвардійців. А також це символ нашої активної співпраці з ЄС. Пройшло менше року як ми обговорювали цей формат співпраці з Президентом Франції Емануелем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Треба відмітити ефективну роботу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та всієї переговорної команди. А також на повагу заслуговує підготовка прикордонників, рятувальників, поліції та нацгвардії», – сказав Президент. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що це лише перші «ластівки» Української системи авіаційниої безпеки і до кінця 2021 року їх буде 55.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *