Брифінг представника прес центру ООС 25 12 2018



Минулої доби ситуація в районі проведення операції значно загострилась, проте залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою суттєво збільшилась. Найбільш напруженою була ситуація на Луганському, Донецькому та Маріупольському напрямках.
Всього за минулу добу, 24 грудня, противник20 разів обстріляв позиції наших військ. В ході обстрілів, російські окупаційні війська7 разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з загальною витратою43 міни. На Луганському напрямку вчора відмічено провокацію противника в районі населеного пункту Кримське – близько 21 години окупанти відкрили вогонь, застосовуючи міномети 120-го та 82 калібру, великокаліберні кулемети з напрямку населених пунктівДонецький та Сентянівка, що перебувають на тимчасово окупованій території. Враховуючи інтенсивність ведення вогню противником, Об'єднані сили вжили рішучих заходів щодо подавлення вогневих точок окупантів. На Попаснянському напрямку, в районі населеного пункту Новоолександрівка підрозділи Об'єднаних сил зазнали вогневого впливу з гранатометів з боку тимчасово не підконтрольного Урядові України населеного пункту Калинове. На Горлівському напрямку близько 16 години російські окупанти цинічно, порушуючи будь-які правила ведення війни та норми загальнолюдської моралі, здійснили обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по населеному пунктуПівденне. Ворог обстрілював житловий сектор цього села зтерикону шахти Гагаріна. Обстріл вівся не по позиціях Збройних Сил України, а саме по житловому сектору населеного пункту. Наслідки злочину російсько-окупаційних військ наразі уточнюються представниками української сторони СЦКК спільно з СММ ОБСЄ. З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї опорні пункти наших військ були обстріляні в районі селищ Кам'янка, Піски, Тарамчук, Луганське – на Донецькому напрямку, а також поблизу населених пунктів Чермалик, Гнутове, Водяне – на Маріупольському напрямку.
Внаслідок бойових дій минулої доби троє українських військових отримали поранення. Об'єднані сили продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, удосконалюють оборонні укріплення, ведуть активну розвідку. У всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення. За даними розвідки, за минулу добу противнику нанесено втрат: одного окупанта знищено та шість отримали поранення.
Криміногенна ситуація в районі операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. Командування Об'єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей. Так протягом минулої доби представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил затримали чотирьох громадян, які згідно бази даних Головного управління Національної поліції у Донецькій області підозрюються у співпраці з НЗФта виявлено 33адміністративні правопорушення. Територіальними органами і підрозділами Національної поліції які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
– 1 тяжке тілесне ушкодження;
– 8 крадіжок;
– 4 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
– 2 факти незаконного обігу наркотичних засобів.
Під час забезпечення публічного порядку припинено 757адміністративних правопорушень. Також, виявлено 430 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху. Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено: 89 набоївкалібру 5,45 мм., 2 набої калібру 12,7 мм., понад 200 грам тротилу. Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.
За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та з неї, прослідувало понад двадц'ять шістьтисяч осіб та 3475транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 26 особам. Окрім того, в КПВВ, виконано 59 доручень уповноважених державних органів. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 103 тисячі гривень. Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 24 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно. Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною. СлаваУкраїні! Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *