Семен Семенченко: З кожним днем (в майже вже місячному знаходженні в Грузії) …

Семен Семенченко:
З кожним днем (в майже вже місячному знаходженні в Грузії) я все більше переконуюся, на скільки близькі по духу грузинські і українські патріоти. Зараз мова не про те, що першими з іноземців, хто приїхав допомогти нам у 2014 році у відбитті агресії Росії, були брати – грузини. Я про ставлення простих людей до українців тут. Українці з УНА-УНСО та іншіх патріотичних організацій пліч-о-пліч воювали з грузинами в їх війні за Незалежність і проти сепаратизму на початку 90-х років. Могили багатьох наших українських хлопців я бачив в прикордонних з Абхазією регіонах. Могили ці в повному порядку, за ними акуратно і з любов’ю доглядають грузинські ветерани. Дуже важливою допомога України була для Грузії в 2008 році. Військово-технічну допомогу української Держави тут дуже цінують.

Багато грузинів розповідають мені, як вони, практично щодня, дивилися стріми з нашого Євромайдану в 2013-2014 роках. А після – початок російської агресії проти України. Ми стали для Грузії (теж жертвою російської агресії) ще ближче. У неділю я був в Зугдіді в сім’ї простого грузинського хлопця, Луки Чхетіі. Молодий хлопець, дві місії в Афганістані, потім – участь в бойових діях добровольцем проти російської агресії на Донбасі. Потім – участь разом з українськими бойовими побратимами в антикорупційному протесті під Верховною Радою. Побиття аваківською беркутнею і кримінальна справа нібито за “опір поліції”. Рік під судом і ніяких доказів його провини корумпованою прокуратурою так і не було пред’явлено.

Лука повернувся додому провідати батьків і був радий, що українські побратими так само змогли приїхати до нього в гості до Грузії. Крім Луки у хлопців тут була маса знайомих і практично всі дні були зайняті. Днем екскурсії, ввечері – гостинні грузинські сім’ї. Напередодні поїздки до батьків Луки в Зугдіді, громадянина Грузії Луку Чхетія заарештували разом з українськими побратимами. У Луки нібито під подушкою знайшли гранату (яка вже знищена слідчим). Ніяких відбитків пальців у нього так до сих пір взято і не було, однак разом з хлопцями Лука був заарештований судом Тбілісі.

Будинок Луки в Зугдіді в декількох кілометрах від окупованої території – Абхазії. Коли я приїхав, зустрічати мене зібралася вся його велика грузинська сім’я. Лука – молодший син у родині і батьки з нетерпінням чекають його звільнення. Я передав всій його родині, його батькові, від імені всіх українців, що ми не ділимо людей в біді на своїх і чужих; що українці з грузинами бойові брати і тому, надаючи допомогу, ми будемо вести себе відповідно. Я пообіцяв, що якщо буде потрібно, я разом з грузинськими побратимами об’їжджу кожне місто в Грузії і буду розповідати простим людям про наше бойове братерство, про те, як нам пощастило з народом, але не пощастило з урядом; про те, як злодії і зрадники намагаються позбутися активних патріотів в обох країнах і посварити наші народи.

Після відвідин цієї родини я ще раз переконався, що у мерзотників нічого не вийде. Вони поламають зуби об наших хлопців.

Лука- ბედნიერი დაბადების დღე!

Слава Україні! საქართველოს დიდება!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *