Актуальний коментар: мрія про єдину церкву стала реальністю «Проведення …

Актуальний коментар: мрія про єдину церкву стала реальністю

«Проведення Всеукраїнського Православного Об’єднавчого Собору надало новий поштовх у розвитку України, – наголосила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. – Повністю солідарна зі словами Президента України, який заявив, що наявність власної незалежної церкви можна порівняти з Актом державної незалежності».

Нагадаємо, що 15 грудня створено українську Автокефальну Помісну Православну Церкву. «Ця подія є історичною для нашої країни, – вважає Ольга Лішик. – Багато років ми лише мріяли про таке, а тепер це стало реальністю».

Дійсно, як відзначив Петро Порошенко, цей процес був важким і декілька разів вже здавалося, що ситуація заходила в глухий кут. І тільки мудрість дозволила нам отримати єдину церкву.

Як відомо, зі створенням церкви обраний і предстоятель – Блаженнійший Епіфаній.

«Тож, очікуємо на отримання Томосу про автокефалію Православної церкви України Митрополитом Київським та всієї України з рук Вселенського Патріарха Варфоломія», – підкреслила Ольга Лішик.

Наразі слід берегти єдність. У цьому питанні важливим є вибір кожного українця. Бо наша мета, як сказав Глава держави, – це єдність і об’єднання.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *