Семен Семенченко: Хто ми Малоросія чи Україна? Я дивлюся на це фото 2016 року і …

Семен Семенченко:
Хто ми Малоросія чи Україна?

Я дивлюся на це фото 2016 року і бачу дуже різних людей. Цей, з опущеною головою – колишній прокурор АТО Костянтин Кулик. Обвинувачений НАБУ в незаконному збагаченні. Тільки що дав слово офіцера добровольцям, що прийшли до нього на суд. Відмовитися від посвідчення учасника бойових дій, яке отримав у відомчому готелі в Краматорську. Обдурив. Через рік переведений Луценком в інший підрозділ прокуратури. “Розслідував” «справу» проти президента Грузії Саакашвілі.

У хлопців поруч склалася доля по різному. Андрей Иванов, позивний Святослав, майданівець і доброволець батальйону «Донбас», помер від інфаркту. І саме його труну ми несемо на іншому фото – з Rolland Melia. Сережа Альмужний, позивний Матрос, пішов в ЗСУ і загинув від кулі ворожого снайпера. А сам Роланд Мелія зараз знаходиться в політичній в’язниці міста Тбілісі. Саме про нього мій пост.

Жив із сім’єю і трьома дітьми в Євпаторії в Криму. Майданівець. Друг Олега Сенцова. Волонтер батальйону “Донбас” з перших днів. Бойове хрещення як доброволець отримав в Широкино. Боровся за честь добровольців на всіх судах над ними – по всій країні. Відвідував всі суди над корупціонерами – хотів подивитися їм в обличчя. Це він з переламаними ногами на милицях сидить на промерзлій землі під час побиття донецькою поліцією учасників Блокади торгівлі на крові. Це нібито в його гаражі холуї Авакова «знайшли» зброю в перший день протестів біля Верховної Ради в жовтні 2017. А цей «гараж Ролика» – дружній шарж його друзів. Був заарештований і відпущений під заставу. Пройшов рік – жодного засідання суду по його «справі». Гараж набитий зброєю перестав цікавити всіх відразу ж після розгону ветеранів 3 березня 2018 року. Жодного доказу. Тільки лайно в ЗМІ Ахметова і Порошенка.

28 листопада Роланд Мелія прилітає разом зі мною в Тбілісі. Його батько – грузин. Його могила – в грузинському містечку Абаша. У Грузії живуть люди, з якими Роланд дружив в батальйоні “Донбас” всі ці роки. І через кілька днів в українського волонтера Роланда Меллії «знаходять» гранату під подушкою. Консул перші десять днів взагалі ніяк не реагує на арешт українців. А в ТРК Україна Ахметова і по каналах Порошенка йде кампанія брудної дискредитації Роланда. Минуло більше двох тижнів. Дактилоскопічна експертиза так і не проведена. Речовий доказ у порушення закону вже знищено…

Для мене відповідь на питання “Хто ці люди? Бандити або герої?” давно очевидна. Але так само очевидно, що Держава, яку захищав Роланд, кинула його тут. Частина людей, права яких він захищав на Майдані, життя яких він захищав на Донбасі, бездумно повторюють мантри пропагандистів Ахметова і Порошенка.
Я впевнений в тому, що Роланд і його товариші вийдуть на свободу. Саме тому весь цей час я залишаюся в Тбілісі і працюю разом з адвокатами. Я не впевнений, що після звільнення Роланда, йому варто читати все, що про нього написали і сказали. Тому що він боровся не за холуйську Малоросію. Він боровся і бореться за Україну.
І я впевнений що Україна переможе. Саме тому що на її боці такі як Роланд.

Слава Україні!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *