28 грудня – Міжнародний день кіно. І хоча часу на фільми в мене катастрофічно …

28 грудня – Міжнародний день кіно. І хоча часу на фільми в мене катастрофічно не вистачає, все ж інколи, перед сном, вдається подивитися:)

Сьогодні я хотіла б поділитися з вами своїми улюбленими стрічками – тими, які я із задоволенням дивилася по кілька разів.

Не всі вони підійдуть під новорічні свята, чашку теплого чаю і мандарини, але всі – варті перегляду!

Отже,

1. “Три білборди під Еббінгом, Міссурі” – драматичний, з фантастичним сценарієм і неперевершеними акторами.

2. “Віднесені вітром”. Ну, тут все зрозуміло. Вічна класика, вічна романтика, вічне кохання, все – вічне 🙂

3. “Тіні забутих предків”. Фільм-шедевр Сергія Параджанова. Фільм-медитація, який можна дивитися хоч і двісті разів. Щемлива і дуже гарна версія карпатських Ромео і Джульєти.

4. “Собаче серце”. Також всім відома і «невмируща» кінокартина за повістю киянина Михайла Булгакова. Досі не втратила актуальності. Не часто буває так, коли фільм зовсім не гірший, ніж літературний твір. Це – саме той випадок.

5. “Гра престолів”. Єдиний, мабуть, серіал, який я подивилася цілком.

6. “Пролітаючи над гніздом зозулі”. Культовий американський фільм Мілоша Формана з культовим Джеком Ніколсоном. Золотий фонд світового кінематографу. Обов’язково до перегляду всім!

7. “Міміно”. Милий, рідний і цілком різдвяний фільм Георгія Данелія. Хоча нічого формально різдвяного там немає зовсім, але “під ялинку” – якраз те, що треба.

8. “Хмарний атлас” з Томом Хенксом – просто класне кіно!

9. “Гра” – психологічний трилер Девіда Фінчера з Майклом Дугласом. Про те, що іноді треба виходити з зони комфорту. Дуже цікавий і динамічний.

10. “За двома зайцям” – кіноверсія Михайла Старицького. Це те, що можна дивитися поза часом і в будь-яку пору року. Я дивлюся і кожного разу думаю: можливо, таки Свирид Петрович Голохвастов бодай цього разу жениться 🙂

Поза номінаціями хочу відзначити новітній український кінематограф. “Кіборги”, “Міф”, “Дике поле”… Я дуже рада, що екранізується сучасна література, що розвивається українське кіно, що на нього люди ідуть в кінотеатри.

Кидайте в коменти свої улюблені фільми, будемо дивитися разом.
Гарного настрою всім! Щасливого Нового року!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *