Брифінг представника прес-центру ООС 31.12.2018 р



Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою дещо знизилась. Найбільш напруженою була ситуація на Луганськомута Маріупольському напрямках.
Всього за минулу добу, 30 грудня, противник2 рази обстріляв позиції наших військ. Використання озброєння, забороненого Мінськими домовленостями не зафіксовано.
На Луганському напрямку вчорапротивник здійснив обстріл з БМП-2 поблизу селища Новотошківське з напрямку населеного пункту Донецький, який знаходиться на тимчасово окупованій території України.
На Маріупольськомунапрямкузбройні формування Російської Федерації та їхні найманціздійснили обстріл позицій українських військових поблизу населеного пунктуВодяне з гранатометів різних систем та стрілецької зброї з боку тимчасово окупованого селищаУжівка.
Протягом минулої доби внаслідок бойових дій жоденвійськовослужбовецьзі складу Об'єднаних сил не постраждав.
Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів у відповідь з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.
За даними розвідки, за минулу добу одногоокупанта було знищено та одногопоранено.
Цієї доби,станом на 11-у годину,на Луганському напрямку по позиціях українських військових в районі населеного пункту Новотошківське з боку тимчасово окупованого селища Донецькийворог відкриваввогонь із забороненого Мінськими угодами озброєння, а саме з мінометів калібру 120 мм.
Також змінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем окупанти обстріляли українських військових в районі селищаКримськез боку населеного пункту Жолобок, якийтимчасово знаходиться під контролем окупаційної влади.
Протягом поточної доби двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.
Підрозділи Об'єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби.
За даними розвідки, протягомпоточної доби двох окупантів було знищено та трьох поранено.
Слід зазначити, що російсько-окупаційні війська постійно вдаються до ганебних провокацій з метою звинувачення українських військових у зриві режиму "ТИША", який введений з 00.00 (за Київським часом) 29.12.2018 командуванням Об'єднаних сил та скомпрометувати їх в очах українських громадян та міжнародної спільноти.
Ситуація в районі проведення ООС надалі залишається під контролем українських військових.
Криміногенна ситуація в районі операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.
Командуванням Об'єднаних сил продовжуються заходи щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.
Так протягом минулої доби представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 24адміністративні правопорушення та затримано1 громадянина, які згідно бази даних Головного управління Національної поліції у Донецькій області підозрюються у співпраці з НЗФ.
Територіальними органами і підрозділами Національної поліції,які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
– 3 крадіжки;
– 5фактів незаконного обігу наркотичних засобів.
Під час забезпечення публічного порядку припинено 251 адміністративне правопорушення. Також виявлено 168адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.
Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.
За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та в зворотному напрямку, прослідувало понад двадцять п’ять тисячосіб та 3796транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 19 особам. Окрім того, в КПВВ, виконано 44 доручення уповноважених державних органів. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад52 тисячі гривень.
30 грудня, спеціалісти Попаснянського району електричних мереж Луганської енергетичної компанії продовжували прокладати підземний електричний кабель для підключення споживачів селища Золоте-4.
У населених пунктах Красногорівка і Мар’їнка, що на Донеччині тривали ремонтно-відновлювальні роботи на дахах житлових будинків мешканців, які були пошкоджені внаслідок варварських обстрілівзбройних формувань Російської Федерації та їх найманців.
Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 30 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС тав зворотному напрямку. Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати ситуацію в районі проведення операції та виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною та контрольованою. СлаваУкраїні! Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *