У Львові відзначили завершення ювілейного року відходу до вічності о. Кирила Селецького

30 грудня 2018 року сестри Згромадження Святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії урочисто відзначили завершення ювілейного року, присвяченого століттю відходу до вічності о. Кирила Селецького.

У цей день в архикатедральному соборі Святого Юра відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку звершив Єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир Груца у співслужінні зі сотрудниками архикатедри. На спільну молитву зібралися сестри Згромадження та парафіяни собору.

У слові проповіді владика Володимир через призму Євангелія про запрошених на обід представив постать о. Кирила Селецького як вірного слуги Божого та духовного отця, душпастиря і просвітителя. «Отець Кирило Селецький, «український Дон Боско», став засновником Згромадження Сестер Святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії, створеного з метою опіки над дітьми та допомоги потребуючим. За його ініціативи було започатковано численні захоронки – дошкільні навчальні заклади, в яких дітьми заопікувалися монахині. Саме ці освітні осередки відтак стали оазою духовного та патріотичного виховання дітей», – сказав владика.

Сестри висловили щиру подяку за підтримку достойного завершення цього пам’ятного року, і вручили преосвященному владиці ювілейну медаль, приурочену 100-літтю відходу до вічності о. Кирила Селецького.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *