Брифінг представника прес центру ООС02 01 2019



Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Найбільш напруженою була ситуація на Луганському та Донецькому напрямках.
Всього за минулу добу, 1 січня противник 3 рази обстріляв позиції наших військ.
В ході обстрілів, російські окупаційні війська 1 раз застосовували озброєння заборонене Мінськими домовленостями. На Маріупольському напрямку противник здійснив обстріл мінометів калібру 82 мм поблизу селища Гнутове з напрямку населеного пункту Пікузи, який знаходиться на тимчасово окупованій території України. На Луганському напрямку збройні формування Російської Федерації та їхні найманці здійснили обстріл з БМП-1, гранатометів різних систем та стрілецької зброї позицій українських військових поблизу населеного пункту Новотошківське, хутору Вільний з боку тимчасово окупованих селищ Донецький та Золоте-5.
Протягом минулої доби внаслідок бойових дій один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил загинув та двоє отримали поранення.
Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів у відповідь з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.
За даними розвідки, за минулу добу одного окупанта було знищено та чотири отримали поранення.
Цієї доби, станом на 11-у годину, ворог вогонь не відкривав.
Слід зазначити, що російсько-окупаційні війська постійно вдаються до ганебних провокацій з метою звинувачення українських військових у зриві режиму "ТИША", який введений з 00.00 (за Київським часом) 29.12.2018 командуванням Об'єднаних сил та скомпрометувати їх в очах українських громадян та міжнародної спільноти.
Не зважаючи на провокації противника, ситуація в районі проведення ООС надалі залишається під контролем українських військових.
Криміногенна ситуація в районі операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.
Продовжуються заходи щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.
Так протягом минулої доби представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 31 адміністративне правопорушення та затримано 2 громадян, який згідно бази даних Головного управління Національної поліції у Донецькій області підозрюються у співпраці з НЗФ.
Територіальними органами і підрозділами Національної поліції, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
– 1 тяжке тілесне ушкодження;
– 1 крадіжка;
– 1 факт незаконного обігу наркотичних засобів;
Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено: 1 обріз рушниці калібру 12 мм.
Під час забезпечення публічного порядку припинено 3 адміністративні правопорушення. Також виявлено 19 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.
Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.
За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та в зворотному напрямку, прослідувало понад чотири тисяч осіб та 1194 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 2 особам. Окрім того, в КПВВ, виконано 4 доручення уповноважених державних органів. Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 2 січня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС та в зворотному напрямку. Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати ситуацію в районі проведення операції та виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною та контрольованою.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *